TAHSİN SÖNMEZ, “BALKAN BİR KÜÇÜKKUYU SEVDALISI VE HİZMET AŞIĞI”
Tarih : 2019.02.20  14:25:30
Küçükkuyu’nun en büyük Parkının açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleşirken, Parka babasının adı verilen Tahsin Sönmez yaptığı konuşmada CHP’nin seçim sloganı olan “Martın sonu bahar” diyerek Cengiz Balkan’ın bir Küçükkuyu sevdalısı ve bir hizmet adamı olduğunu söyledi.

Önce Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar hep birlikte yürüyerek Parkın olduğu alana gittiler. Cengiz Balkan ve beraberinde ki grup Park alanında bekleyen vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri ile karşılandı. Alandaki kalabalığa seslenen Balkan konuşmasında Parka adı verilen Sebahattin Sönmezden övgü ile bahsederken şunları dile getirdi “İnsan yaşamında vefa sadece bir semt adı değildir .Vefa her gün geçmişe dayalı ne hissedilebiliyorsa bunların hissedilmesi, bu duyguların yaşanmasıdır. Bu parkın ismini Sebahattin Sönmez adını verdik. Bu ismi verirken kesinlikle bir beklentimiz yoktu. Sebahattin Sönmez iyi bir Atatürkçüydü. Sebahattin Sönmez Kooperatifçiydi. Bilmeyenler için anlatayım. Çok uzun yıllar Tariş’in başkanlığını yaptı. Adil bir insandı. Fakiri, fukarayı kollardı. Fakirin yiyecek yağının önceden yapılması için bize talimat verirdi. Sebahattin Sönmez Tarım Kredi Kooperatifinde çok uzun yıllar başkanlığını yaptı.Bu dönemde de hep fakirin, fukaranın yardımcısı ve destekçisi oldu. İşte bu yüzden bu parkın ismine Sebahattin Sönmez ismini verdik. 

Görev yaptığımız süre içinde Belediyemizin parasını şartlar ne olursa olsun kimseye yedirmedim ve yedirmeyeceğimde. Bizde bir atasözü var;Aynası iştir kişinin,lafa bakılmaz.Biz 2009’da ciddi bir borçla belediyeyi devir aldık.Çok kısa zamanda borçlarımız kapattık. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını 10 yıllık dönem içerisinde yaptık. Hem projelendirdik hem başlattık, başlayanları da bitirdik. Paralarını ödedik ve Küçükkuyunun toprağın altına yaklaşık 50 milyon lira gibi altyapı yatırımı yaptık. 

Bugün itibariyle çok şükür bu kadar yatırım bu kadar araç gereç alınması, bu kadar hizmet verilmesi, emekli olanların tazminatının ödenmesine karşın bizim personele ,esnafa ve 3.şahıslara 1 lira borcumuz yoktur. Çok şükür kasamızda yeteri kadar ,en azından 31 marta kadar ödenecek tüm borçlarımızı karşılayacak kadar paramız var” dedi. 

Parkın yapılmasında yaptığı toprak bağışı ile rahmetli babası Sebahattin Sönmez’in adını ölümsüzleştirilmesine neden olan Tahsin Sönmez ise yaptığı duygulu konuşmasında; Eliyle çiçek açmış ağaçları göstererek “Şu anda gördüğüm gibi şubat ayında olmamıza rağmen görünüyor ki sanki “Martın sonu bahar” oldu diyerek büyük alkış aldı.Sönmez sözlerine şöyle devam etti.Duygularımı anlatmak çok zor oluyor.Gerçekten Cengiz Başkanın konuşmasından sonra kelimeler boğazımda düğümleniyor.O bir Küçükkuyu sevdalısı,o bir hizmet aşığı.Belediye Başkanı Cengiz Balkan bize,çocuklarıma bırakabileceği en büyük mirası bıraktı ve bizi gururlandırdı,yolunun açık olmasını ve başarılarının devamının dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Balkan,Tahsin Sönmez ve ablası Berrin Uyar’a plaket verip katkılarından dolayı teşekkür etti. Sahil Mahallesinde açılışı gerçekleştirilen Sebahattin Sönmez Parkında basket potası,çocuk oyun grubu, fitness aletleri, oturma grupları bulunuyor.

 

538 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri