Edremit Bağımsız Adayı Kamil Saka: “KİMSEYE EDREMİT’İN HAKKINI YEDİRMEDİM”
Tarih : 2019.03.11  09:24:22
Edremit Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Kamil Saka, başkanlık görevi boyunca hiç kimseye Edremit’in hakkını yedirmediğini söyleyerek “Türkiye’de şu ana kadar uzun süreli belediye başkanlığı yapmış bir kişiyim. Bunu yaparken ben, yiyip, içip, gezerek yapmadım. Her şeyi göze alarak yaptım. Kimseye Edremit’in hakkını yedirmediğim için evim bile kurşunlandı” dedi.

“Ben koltuk sevdalısı değilim”

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; koltuk sevdalısı olmadığını ifade ederek; “Bazı kişilerin dediği gibi ben koltuk sevdalısı değilim. Ben neyin koltuk sevdasını yapayım. Türkiye’de şu ana kadar uzun süreli belediye başkanlığı yapmış bir kişiyim. Bunu yaparken ben, yiyip içip gezerek yapmadım. Herşeyi göze alarak yaptım. Kimseye Edremit’in hakkını yedirmediğim için evim bile kurşunlandı. Sadece kendim değil, çoluk çocuğumun kurşunun karşısına hedef olarak koydum. Orada burada konuşan koltuk sevdalısı diyen, partili geçinenlere ben şunu sormak istiyorum. Benim evim ,başkan yardımcımızın evi kurşunlanırken o zavallılar acaba neredeydi. Biz o kurşunlayan kişilerden daha fazla rant edelim diye bastırdığımız için mi kurşunlandık, halkın hakkını koruyabilelim diye mi kurşunlandık. Hiç bunları düşündükleri yok. Ya bir çay bahçesi, ya bir büfe ya da oğlunu , kızını işe alacağım diye iş vaat edildi. Bu zavallılar o küçücük beğinlerinde, kendi küçük çıkarlarının tehlikeye girdiklerini gördükleri için  ama  şunu hiç düşünmüyorlar ki Edremit Bölgesi elden giderse ne bu çay bahçelerinin iş yapabileceği , ne büfelerin iş yapabileceği nede çalışacak yerlerin olmayacağının hiç farkında bile değiller. “ dedi.

 “Edremit’in gelecek ile beka sorunu var”

Edremit coğrafyasının gelecek ile ilgili bir beka sorunu olduğunu dile getiren Bağımsız Aday Kamil Saka; “ Türkiye’nin olmasa da Edremit’imizin bir beka sorunu var. Bu beka sorununu gördüğümüz için Bağımsız olarak tekrar aday oldum. Edremit’i hangi gurup alırsa alsın. Şimdiden paylaşılmış bir vaziyette yerlerin geleceğini düşünemiyorum. Altınoluk hava kalitesi yönünden dünyanın en kaliteli havasına sahip . Ama yanlış imar uygulamaları nedeniyle Altınoluk’un havasını bir değiştirdi. Altınoluk’ta lokantalarda artık tuzlukların içerisinde pirinç konuyor. Hava nemlendi. Bu bazı arkadaşların yüreğini sızlatmamış olabilir. Burada yaşayamasam gider başka yerde yaşarım diyebilirler ama biz yaşayamıyoruz. Biz burada doğduk büyüdük, burada öleceğiz. Onun için ben buranın geleceği adına ne yaparız diye düşünmeye başladığım zaman adaylık konusu bu şekilde ortaya çıktı.

Edremitlerin kendi Belediye Başkanını seçecek kadar akıllı olduğunu her defasında dile getiren Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; Edremit halkı Ankara’dan üç, beş tane baronun atadığı adayların bir tanesinin arasında tercih yapmayacak kadar akıllı olduğunu söyledi.

 

“ Adayların bazılarını telaş sardı”

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; “ Edremit’te bazılarını telaş sardığının altını çizerek 31 Martta ezici bir çoğunlukla seçilerek tekrar başkan olacağını belirti. Başkan Saka; “ Bazıları telaşa kapıldılar. Nereden çıktı bu Kamil diyorlar. Ne güzel işlerini ayarlamışlardı. Listelerdeki rant gurupları bundan sonra artık inşaat konusunda önümüze çıkan yok yeşildi, yok zeytindi , yok şuydu, yok buydu diye önümüze çıkıp bizi engellemeye kalkacak olanları ne güzel saf dışı etmiştik dediler ama yanıldılar. Nereden çıktı bu Kamil diye yeniden söylenmeye başladılar. Zannettiler ki Edremit sahipsiz, zannettiler ki Edremit’te başkan olabilmek için Ankara’da üç beş siyaset baronunu ayarlayıp kendi atamalarını yaptırmak suretiyle Edremit’te belediye başkanı olacağını zannettiler. “ dedi.

“Edremit’in doğasını koruduk”

Edremit Bağımsız Aday Kamil Saka; herkes belediye başkan adayı olabileceğini ancak Belediye başkanı olabilmek için bazı şartların tam oturmuş olması gerektiğini söyledi. Başkan Saka sözlerine şöyle devam etti. “Edremit’te belediye başkanı olunur. Ama bunun şartları vardır. Bu şartların başında Edremit’in hakkını, Edremit’in hukukunu, en önemlisi de Edremit’in doğasını, zeytinini koruyacak biri olman lazımdır. Yoksa daha büyük bina yaptırarak, daha kolay ruhsatlar verdirerek başkanlık yapılmaz Edremit’te. O günler geçti artık. Çünkü Edremitli son beş yılda nasıl bir belediye başkanlığı yapılacağını açık ve net bir şekilde gördü. Ondan dolayı da ne kadar korkarlarsa da korksunlar. Ben adayım 31 Martta da tekrar başkanım. Edremit’in hakkını hep korudum. Satmadım ve sattırmadım. “ diye konuştu.

“ CHP Ön seçimde benden korktu”

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka, Edremit’te CHP’nin ön seçimden korktuğunu dile getirerek; “ Bir dostum ve arkadaşım ve bir dernek başkanı sayın vekile soruyor. Neden ön seçim yapıp da aday belirlemiyorsunuz da atamayla getiriyorsunuz. Vekilin söylediği laf o kadar ilginç ki  ön seçim yaparsak Kamil kazanır’ Kamil ne yapmış bu partide. Bu partide Kamil Cumhuriyet Halk Partisi’ne Türkiye’nin en uzun süreli belediye başkanlığını yapmış, partiden atılmış ,gitmiş bağımsız aday olmuş parti eski haline döndüğünde Kamil parti için yeniden koşturmaya başlamış. Yüzde 34 oyla aldığı Güre’deki Cumhuriyet Halk Partisi oylarını yüzde 67 oranına çıkartarak Güre Belediyesi’nin Büyükşehir nedeniyle kapanmasına kadar bu uğraşı vermiş. Cumhuriyet Halk Partiden seçilmiş her seçimde, her referandum da ,Edremit’te CHP’nin oyunu artırmış. Ama sayın vekilin söylediği söz. Kamil kazanır. Neden bu korku? Neden bu telaş? Bu korku ve telaşın bir tek nedeni var. Kazanamayanların partisi, kazananı gördükçe, kazanandan korkar oldu.” Dedi.

“Kamil yine gelecek, Kemal gidecek“

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka; “ Ben beş yıldır Edremitlilerin Belediye başkanı olmaya çalıştım. Dikkat ederseniz seçim günü yakamdaki parti rozetini çıkardım. Belediye makam odamın hiçbir noktasına parti rozeti koymadan bütün Edremitlilerin belediye başkanı olmaya çalıştım. Edremit’te makam odasının kapısı bir günden , bir güne bir saat bile kapanmadı. O kapıdan içeriye Edremit teki MHP’lisi de, Ak Partilisi de , CHP’lisi de SP’liside, İyi Partilisi , Vatan Partilisi’de hepsi girdi. Ve hepsi eşit muamele gördü. Çünkü biz demokrasiye inanıyoruz. Demokrasiyi savunan insanlar benden korktu. Korkunun ecele faydası yok. Ben tekrar belediye başkanı olacağım. Hem de her iki adayın aldığı oy toplamının daha fazlasını alarak belediye başkanı olacağım. Kamil yine gelecek, ama Kemal gidecek.” Diye konuştu.

“Hakkımızı söke söke aldık”

Başkan Saka; Edremit’te daha önce altı tane olan belediye sayısını, birleştirilerek bir taneye indirdiklerini ve bu birleşmeden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit’in bir çok malına el koyduğunu ancak hukuk mücadelesi ile malları geri aldığını söyledi. Bu sürecin çok uzun süre aldığına dikkat çeken Saka; “ Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık 80 tane davamız oldu. 80 davanın 45 ‘i bitti ve bu davaların tamamını Edremit Belediyesi kazandı. Bir tanesi hariç. Edremit’in hakkını Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ve Baski’ye yedirmedik. Hakkımızı söke söke aldık. Edremit’in doğasını koruduk. Edremit’in geçmişten kalan Edremit Evleri’ni koruduk. Önünden her geçişinde utanç duyduğum, Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934’de kaldığı ama yanmış, yıkılmış bir vaziyetteki konağı Edremit Belediyesi’ne kazandırarak bugün hepimizin gurur duyduğu Atatürk Köşkü haline getirdik.”dedi.

“Bir altımızda ki koltuğu koruyamadık”

Başkan Saka Edremit’in hakkını korurken bir tek kendi altındaki koltuğu koruyamadığını söyledi. “Bütün bunları korurken bir şeyi korumayı unuttuk ama, o da mensubu olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki baronlardan, inşaat baronlarından kendi koltuğumuzu korumayı unutmuşuz. Onun üzerine ortaya iki tane değişik cephenin, iki tane ayrı rant gurubu Edremit’e talip oldu. Büyüklerimizin kararı buymuş ne yapalım. Edremit bunların elinde mahvolacak ama bizde buna katlanmak mecburiyetindeyiz dedik. Ama sizler, sizlerin arasından o kadar çok temsilci, bırakma bu iki guruba diye baskı yapmaya başladı ki, arkadaşlarımız ile oturup tekrar değerlendirmek mecburiyetin de kaldık. Değerlendirdiğimiz de hakikaten vatandaşlarımızın söylediği doğruydu. Bu doğruda bu iki gurubun karşısına çıkıp bağımsız aday olmaktı. Araştırdık, kamuoyu şirketlerine sorduk ve danıştık onlara araştırtırdık. Şirketler dediler ki Edremit Halkı sizi istiyor. O zaman ne yaparız dedik. Edremit halkı bizi istiyorsa.  Edremit’te ki CHP’lisi, Edremit’te ki Ak Partilisi, Edremit teki Miliyetci Hareket Partilisi , İyi Partilisi, Vatan Partilisi, Saadet Partilisi ve partilerine küskün olanlar bizi istiyor sa bunların hepsini kucaklayacak şekilde Bağımsız Aday olarak ortaya çıkalım dedik. “ diye konuştu.

“Vatan Partisinden meclis listemizi yaptık “

Misaki Milli sınırları içerisinde, laik demokratik cumhuriyetin ilelebet devamını bölünmez bütünlük olarak kabul eden Vatan Partisiyle beraber iş birliği içine girdiğini söylene Bağımsız Aday Kamil Saka; “ Vatan Partisi ile birlikte Meclis listemizi yaptık. Meclis listemizde toplumun her kesiminden doktorundan, veterinerinden, işçisinden, astsubay emeklisinden, esnafından toplumun her kesiminden insan var. Bir tek guruptan insan yok . Yağma ve talanı kendine destur etmiş olan müteahhit gurubundan bir tek insan yok. Çünkü biz Edremit’i satmamak için yola çıktık. Çünkü biz Edremit’i sattırmamak için yola çıktık. Biz yemedik, yedirmedik, satmadık sattırmadık ama Edremit Belediyesi’ni hepinizin gurur duyacağı bir belediye haline getirdik. Bunu yaparken de 140 milyon borç ödedik. “ dedi.

“140 milyon borç devraldık”

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka, “daha önceki belediye başkanından 140 milyon borç devraldık. Bu borcun büyük bölümünü ödedik. Geri kalan kısım yapılandırdık her ay ödeniyor. 30 ay maaş alamamış personel vardı. Ben hepinizin huzurunda şunu söylüyorum. Bırakın otuz ayı 30 saat geç maaş almış hiçbir personelim yoktur. Hepsi günüden önce yatırılmıştır. Asgari ücret belli iken, taşeron işçiye asgari ücret verilecek denir iken Edremit Belediyesi’nde çalışan taşeronlar 2 bin 750 lira maaş almaktadır. Ne olursa olsun emek her şeyden önemlidir dedik ve bu şekilde hareket ettik. Bundan sonra da bu şekilde hareket edeceğiz. Edremit Körfezin gerçekten incisidir. Edremit her şeye layık onun için bizin sevdamız Edremit ve Edremit söz konusuysa bizim açımızdan gerisi teferruattır.  32 yıldan sonra kaybetmeyi göze mi alıyorsun diyorlar. Evet alıyorum, şunu bilin ki en yüksek oy alacak olan diğer iki arkadaşımızın aldığı oy toplamından daha fazla oy alacağım. Edremit için, vatan için her şeyi yapmaya hazırım söz konusu vatansa gerisi teferruattır“ diye konuştu.

1931 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri