EDREMİT FEN LİSESİNDE SEZAİ KARAKOÇ RÜZGÂRI ESTİ
Tarih : 2019.05.26  16:04:07
Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından BENGİ projesi kapsamında üç yıl önce başlatılan ve uygulanan "Edebiyat Rüzgârları” projesinin yedinci ve bu yılki son etkinliği Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi konferans salonunda düzenlendi.

2018 - 2019 öğretim yılında BENGİ - Edebiyat Rüzgârları Projesi’nin Edremit’te düzenlenen son etkinliğinde, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek ortaöğretim okullarımızda öğrenim gören öğrencilerin dilimizi doğru, etkili ve güzel kullanma yeteneklerini geliştirmek, Sezai Karakoç’u tanıtmak ve şiirlerini sevdirmek, şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak, toplum karşısında kendilerini ifade etme becerilerini geliştirip ve onlara özgüven kazandırmak amaçlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yarışmaya farklı okullardan 12 öğrenci katıldı. Sezai Karakoç’un Monna Rosa şiirini okuma yarışmasında şiire hâkimiyet, beden dili, vurgu ve tonlama, şiiri eksiksiz ve doğru okuma hususları dikkate alınarak 3 kişilik seçici kurul tarafından 100 puan üzerinden değerlendirme yapıldı. Yarışmanın seçici kurulunda, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuncay Çoğul, 75. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Işıl Atak, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Rıdvan Yurdakul görev aldı.

Aynı gün yapılan değerlendirmede Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi öğrencisi Seher Öner birinci oldu ve 500 TL para ödülü kazandı. İkinciliği Fikriye-Mehmet Elberk Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Kütrü aldı ve 300 TL para ödülü kazandı. Edremit Fernur Sözen MTAL öğrencisi Osman Aksoy üçüncü oldu ve 200 TL para ödülü kazandı. Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç “Edebiyat Rüzgârları” projesinin ödül törenine okul ve kurum müdürleriyle birlikte katıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülleri, tüm yarışmacılara ise katılım sertifikaları verildi.

Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç: “Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'nın himayelerinde gerçekleştirilen, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup Yıldız koordinesinde yürütülen BENGİ projesi kapsamında müdürlüğümüzce hazırlanan “Edebiyat Rüzgârları” projesinin bu yılki yedinci etkinliği olan şiir okuma yarışmasında Şehit Mustafa Serin Fen Lisesinde öğrencilerimizle bir araya geldik. Bu yarışmada öğrencilerimizi Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun konuşmaya özendirmeyi, onlara toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmayı, Sezai Karakoç’u tanıtmayı, şiirlerini sevdirmeyi, şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamayı amaçladık. İlçemizde gelenekselleşen bu projemizi, sonraki yıllarda da şimdiye kadar olduğu gibi başarıyla sürdürmeyi planlıyoruz. Yarışmaya katılan ve yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi, velilerimizi, programda emeği geçen öğretmenlerimizi, okul idaremizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

263 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri