Ayvalık ve Edremit Körfezi bayramı dopdolu geçirdi
Tarih : 2019.06.13  09:13:09
9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin Kuzey Ege’nin Ayvalık ilçesi ile Edremit Körfezi’nde doluluk oranını yüzde 95 ile yüzde 100’lük doluluk oranıyla geçirdiği öğrenildi.

Bayram arifesi ile bayramın ilk gününde Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile Edremit Körfezi’ndeki Ören, Akçay, Altınoluk gibi tatil beldelerinde yüzde 95 oranında seyreden doluluk oranının bayramın ikinci gününden itibaren yüzde 100’e ulaştığı bildirildi.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerin ardından tam anlamıyla başlayacağını kaydettiği turizm sezonu öncesinde, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin, kış mevsiminden yeni çıkan esnaf ve turizmciler için çok büyük bir can suyu anlamına geldiğini söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinden Ayvalık’taki turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Ümit Özgültekin, “Ramazan Bayramı ile iyi bir sezon başlangıcı yaptık. 23 Haziran’da İstanbul’daki seçime kadar yavaş geçecek olan turizm sezonumuz, bu seçimin ardından iyice hızlanacak ve Ayvalık ile Edremit Körfezi’ndeki turistik tesisler oldukça hızlı bir turizm sezonu yaşayacaklardır” dedi.

Özgültekin, Ekim ve Kasım ayına kadar sürecek olan turizm sezonun da ise bölgedeki turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 70 ve üzerinde seyredeceğini tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İbrahim Çolak da, 9 günlük Ramazan Bayramı’nın ilçe turizmine büyük bir bereketlilik getirdiğini kaydederek, İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerin ardından Temmuz ve Ağustos aylarında bölgedeki turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 100 oralarında seyretmesini beklediklerini bu oranın Eylül ayı içerisinde yüzde 80’e, Ekim ve Kasım aylarında ise yüzde 70 seviyesine ineceğini tahmin ettiklerini belirtti.  

406 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri