Sorumlu Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başladı
Tarih : 2019.06.13  09:14:20
Çok tehlikeli ve tehlikeli mesleklerde zorunlu hale gelen TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik tarafından gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorumlu Emlak Danışmanlığı Seviye-5 sınavları başladı.

Edremit Ticaret Odası tarafından organize edilen Emlak Danışmanlığı Belgesi sınavlarının birincisi 12-15 Haziran 2019 tarihleri arasında planlanarak devam etmektedir. Teorik ve yazılı olmak kaydıyla iki aşamalı gerçekleştirilecek sınavlara Edremit genelinde ilk aşamada 16 kişi katılacak.

Düzenlenen sınavlarda başarılı olan adaylar, belge almaya hak kazanacak ve bu tarihten itibaren gayrimenkul alım ve satımında bu belge ile işlem yürütebilecekler.

Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi Bilgi Notu

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği” ile Mesleki Yeterlilik Kurumu mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu hale gelmiştir. Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmadığı takdirde, Ticaret Bakanlığından yetki belgesi verilmeyecektir. Mesleki Yeterlilik Kurumu mesleki yeterlilik belgesi için Edremit Ticaret Oda'mızca başvurular alınmaktadır.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Kapsamında;

1-Emlak Bürosunda çalışan kişiler "Emlak Danışmanı Seviye 4" mesleki yeterlilik belgesi almalıdır.

2- Firma Sahibi veya Temsile Yetkili Kişiler "Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5" mesleki yeterlilik belgesi almalıdır.

Bu kapsamda emlak bürolarının faaliyetlerine devam edebilmeleri için Ticaret İl Müdürlüklerinden "Yetki Belgesi" alması gerekmektedir.

"Yetki Belgesi" alınabilmesi için ise "MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" alınmalıdır.

Yetki Belgesi Alan İşletmeler, Hangi Hizmetleri Verecek?

Taşınmaz alım satımı ve kiralama konusunda pazarlama faaliyetleri ve aracılık faaliyetleri

Tapu işlemlerine aracılık 

Taşınmazla ilgili inceleme, araştırma, raporlama

Rayiç bedel ile ilgili bilgi aktarma

5 Aralık 2019 tarihine kadar "Yetki Belgesi ve "MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" alınmalıdır. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi İstisnası

Halihazırda istenen yeterliliğe sahip emlak ticareti ile uğraşan işletmelerden yeni şartların talep edilmeyeceğini; ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından mezun olanlar ile yönetmeliğin yayımlandığı 05.06.2018 tarihinden önce taşınmaz ticaretiyle iştigal eden, gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nca yetkilendirilen meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda taşınmaz ticareti ile ilgili sertifika almış olan tacirler ile esnaf ve sanatkârlarda “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” şartı aranmamaktadır.

445 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri