EDREMİT’TE KARNE HEYECANINI YAŞAYAN 23.695 ÖĞRENCİ YAZ TATİLİNE BAŞLADI
Tarih : 2019.06.16  18:04:49
Tüm yurtta olduğu gibi Edremit’te 13 anaokulu, 34 ilkokul, 26 ortaokul ve 19 lise olmak üzere 92 okulumuzda öğrencilerimiz, bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Edremit’te öğrenim görmekte olan anaokullarında 2461, ilkokullarda 7165, ortaokullarda 7708, liselerde 6361 olmak üzere 71 resmî 21 özel okul olmak üzere toplam 92 okulumuzda 23.695 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit RAM Müdürü Erdoğan Arslantaş ve Edremit RAM Rehberlik Hizmetlerinden Nevin Doğan, Yalnız Değiliz Projesi çerçevesinde saat 09.30’da Saniye Karagözoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu (III. Kademe)’na giderek evde eğitim alan öğrenciler ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltıya evde eğitim alan öğrencilerimizin okul müdürleri de katıldı.

Altınoluk Necmi Şahin İlkokulundan 2. sınıf öğrencisi Hacer Beyza Ay, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan 2. sınıf öğrencisi Eda Kalkan, Nihat Tansoy İlkokulundan 3. sınıf öğrencisi Merve Aksoy, Naim Süleymanoğlu İlkokulundan 3. sınıf öğrencisi Erman Tan, Kadıköy Leman Akpınar Ortaokulundan 7. sınıf öğrencisi Damla Kayakıran, Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesinden 9. sınıf öğrencisi Lütfi Karaağaç, Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesinden 12. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Turgut, Edremit Anadolu Lisesinden 12. sınıf öğrencisi Merve Nur Ozan ile sohbet edip kendilerine başarılar dileyerek hediyelerini ve karnelerini dağıttılar.

Kaymakam Sırmalı ve Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Koç, daha sonra Nihat Tansoy İlkokuluna geçerek saat 10.30’da düzenlenen karne törenine katılıp velilerle birlikte öğrencilerin karne sevincini paylaştılar. Yaz tatilinde dinlenirken aynı zamanda kitap okumalarını da tavsiye ederek Okul Müdürü Abdi Savaşlı ve öğretmenlerle birlikte öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini dağıttılar.

Karne, öncelikle öğrenci davranışlarını değerlendiren bir belgedir, notlar sonraki iştir, diyen Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç: “Öğrencilerimizin başarıları, kendilerini, ailelerini, tüm eğitim camiasını ve en nihayetinde ülkemizi ilgilendiren çok mühim bir husustur. Bu nedenledir ki öğrencilerimizin almış oldukları karneler yalnızca onların değil herkesin bu konudaki tutum ve başarısını gösteren bir ölçüt niteliğindedir. Edremit eğitim ailesi olarak öncelikli amacımız çocuklarımızı her anlamda bilgili, donanımlı, sürekli okuyan, okuduğunu yorumlayan, yorumladıklarını hayata geçiren her açıdan donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır. Öğrencilerimiz sırf karne notlarına göre değerlendirmemelidir. Hiçbir insan her yönüyle dört dörtlük olamaz, hatasız olmak insana özgü bir durum değildir. Çocuklarımıza her halükârda değer vermeli, eksiklerini tamamlamaları için desteklemeli, onları değerli bir insan olarak yetiştirmeliyiz. İlçemizde eğitim faaliyetlerimizin tümünde her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteklerini asla esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Sırmalı’ya, başarılı ve sorunsuz geçen bir eğitim yılının tamamlanmasında emeği geçen ve özveri ile çalışan müdürlüğümüz personeline, okul müdürlerimize ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, okul personellerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Değerli velilerimize Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un tavsiyeleri doğrultusunda önerilerde bulunmak isterim. Tatilde çocuklarınızla birlikte bir çiçek dikin, doğa yürüyüşü yapın, müzeleri ziyaret edin, doğayı seyredin, bir bilim insanının hayatını araştırın, sokak hayvanlarına su verin, yemek yapın, uçurtma yapıp uçurun, kâğıttan gemi yapın, ev temizliği yapın, bisiklete binin, satranç oynayın, yüksek sesle kitap okuyun, film izleyin, yürüyüş yapın, kuşlara yem verin, kitap okuyun, aile büyüklerini ziyaret edin, saklambaç oynayın, ip atlayın, mektup yazın, ihtiyaç sahibi birine yardım edin, bir sanatçının hayatını araştırın, top oynayın, sessiz sinema oynayın, güneşin doğuşunu ve batışını izleyin, bir fidan dikin, birlikte güzel vakit geçirin. Öğrencilerimize, velilerimize ve iki haftalık meslekî çalışma döneminden sonra tatile başlayacak olan değerli öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir yarıyıl tatili diliyorum.’’ dedi.

Kaymakam Ali Sırmalı: “Sevgili öğrenciler; öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilçemizde oldukça başarılı geçen bir yıldı. Özellikle Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’nın öncülüğünde yürütülen BENGİ projesi kapsamında Edremit; akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda Balıkesir’in en başarılı ilçelerinden birisi haline geldi. Edremit’in eğitim alanında gösterdiği başarı bizim için gurur vericidir. İnşallah gelecek yıllarda da bu başarımız katlanarak artacağına inancımız tamdır. Sevgili gençler; Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında en önemli faktör eğitimdir. Sizler ne kadar kaliteli yetişirseniz, ne kadar nitelikli olursanız, ne kadar başarılı olursanız, ne kadar vatan, millet sevgisiyle, değerlerimizle buluşursanız ülkemiz de o seviyede gelişmiş, kalkınmış olacak. Bu nedenle sizlerin en iyi koşullarda eğitim alması için devletimiz tüm imkânlarını seferber etmekte, bizler de elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin büyük hedeflerinin olduğu vurgulayan Edremit Kaymakamı Sırmalı: “Sevgili gençler, ülkemizin büyük hedefleri var. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması ve dünyada söz sahibi güçlü ülkeler arasında yer alabilmesi için hepimize önemli görevler düşüyor. Bu nedenle her zamankinden daha fazla çalışmak zorundayız. Bu nedenle yaz tatilinde bol bol kitap okuyarak kişisel gelişiminize katkıda bulunmanız oldukça faydalı olacaktır.” dedi.

Okuldaki öğretmenleri başarılarından dolayı kutlayan Kaymakam Sırmalı: “Yoğun bir eğitim öğretim döneminden çıkan öğretmenlerimizin fedakârca gayretleri sayesinde öğrencilerimiz bilgi ve beceriyle donandılar. Öğretmenlerimizin özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler her eğitim döneminde fedakârca çalıştınız. Sizlere iyi tatiller diliyorum. İnşallah dinlenmiş olarak yeni eğitim öğretim döneminde okulumuza bekliyoruz.” dedi.

17 Eylül 2018 Pazartesi başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün itibarıyla sona eriyor. Tatile öğrencilerden sonra başlayacak öğretmenlerin ise mesleki çalışmalarının ilk haftası 17-21 Haziran, 2. haftası da 24-28 Haziran olarak planlandı. Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekildiği için okullar 9 Eylül 2019'da açılacak. Yeni uygulama kapsamında 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. Yarıyıl tatili olarak, 20-31 Ocak 2020 tarihi belirlendi. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

 

 

1062 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri