HAVRAN'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇTİ
Tarih : 2019.07.17  09:53:09
Havran'da Cuma günü başlayan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolu dolu geçti.

15 Temmuz Pazartesi Programı gündüz şehitlik ziyaretleri ile başladı.

Akşam ise Saat 20:00'de Hamambaşı meydanında 15 Temmuz Fotoğraf sergisinin gezilmesi ile devam etti.

Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve beraberindeki heyet tüm fotoğrafları tek tek inceledi.

Hamambaşı Meydanı’nda başlayan yürüyüş güzergahı Cumhuriyet Caddesi, Yılmaz Akpınar Bulvarı ve Millet parkında sona erdi. Ellerine Şanlı Türk Bayrağını alan genci yaşlısı Havran halkı büyük bir coşku ile yürüyüşe katıldı.

Mehteran eşliğinde başlayan yürüyüşe Kaymakam Şeref Aydın, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Daire Müdürleri, Sivil Toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasının ardından Turgutlu Mehteran ekibinin marşları izleyicileri coşturdu.

Havran Belediyesi Halk Oyunları ekibi birbirinden güzel oyunları izleyenleri mest etti.

15 Temmuz Şehitleri için Kur-anı Kerim Tilaveti ve dua edildi.

Okullar arası en güzel İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren küçük kız öğrenci İstiklal Marşının On kıtasını ezbere okuması izleyenlerin milli duygularını kabarttı.

Kaymakam Şeref Aydın, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Dayı, Havran Vatan Partisi İlçe Başkanı Ethem Dülgeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, İlçe Müftüsü  Ahmet Mehmetalioğlu günün önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Protokol üyeleri 15 Temmuz anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar.15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini anlatan video gösterisi sunuldu.

Gece Saat 12:30'da tüm camilerde Sela okunduktan sonra program sona erdi.

Katılımcılara akşam üzeri lokma gece sonunda ise çorba ikram edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı  Yücel Yılmaz hem 15 Temmuz hemde yapımı tamamlanan Millet parkı ile ilgili gönderilen mesajı okundu.

Büyükşehir Belediyesi ve Havran Belediyesinin birlikte çalışması sonucu yenilenen yüzü ile hizmete sunulan Millet Parkı Havran halkından tam not aldı.

483 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri