BAŞKAN ERGİN, FAZIL SAY’IN “SU VE VİCDAN NÖBETİ’NE DESTEK KONSERİ”NE KATILDI-
Tarih : 2019.08.20  09:57:52
Çanakkale Kirazlı Köyü Balaban Mevkiinde maden arama çalışmaları sürerken çevre mücadelesi de büyüyerek devam ediyor. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın doğaya sahip çıkmak ve Kazdağları Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek olmak için verdiği orman konserine Ayvalık’tan Belediye Başkanı Mesut Ergin ile Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ergin, 12 otobüs ve onlarca araç katıldı.

Çanakkale ve civar illerden de çok sayıda kişinin izlemek için bölgeye akın ettiği konser alanında saatler öncesinde adım atacak yer kalmadı. 

Konser öncesi bir konuşma yapan Fazıl Say “Bugün burada doğayı korumak için bu kadar kabalık olması, bu kadar aydının bir araya gelmesi beni çok heyecanlandırdı, mutlu etti. Onur duydum Türk halkıyla bugün. Aslında Kaz Dağları için başlatılan kampanyanın 24’üncü gününde, ilk gününden itibaren doğayı savunanlara da bir teşekkür etmek isterim. Onlar hepimizi yönlendirdiler ve konserin olmasına da ilham kaynağı oldular. Onları yalnız bırakmamak için burada amacımız bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor diye düşünüyorum.”
Kaz Dağları ve hazırlanan orman konseri hakkında görüşlerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ‘’Bu kentin yönetiminde söz sahibi olan bizlerin ilk ve en önemli görevi Ayvalık’ın doğal güzelliklerini, tarihi değerlerini korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak olmalı. Ülkemizin pek çok köşesi birbirinden eşsiz ve korunmayı hak ediyor. Kaz Dağlarımız bunlardan biri. Bugün Kaz Dağları akıl almaz bir saldırı altında. Madencilik adı altında ülkemizin bir cennet köşesi daha tekrar onarılmayacak bir tahribata kurban edilmekte. Yaklaşık 200 bin ağacın kesildiği ve biz dur demediğimiz takdirde daha milyonlarca ağacın katledileceğini bildiğimiz Kaz Dağları eşsiz ekosistemi, mitolojik değeri, oksijen cenneti olması bir tarafa pek çok canlıya da ev sahipliği yapmakta. Hiçbir şey yaşam hakkından önce değildir ve bu uğurda mücadele etmek bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza karşı bir borçtur. Bugün bu saldırıyı orada durdurmazsak, yarın Ayvalık’ın kapısına da dayanacaklar. Zeytinimize, denizimize ve tarihimize göz dikecekler. Onun için Kaz Dağları’nı madencilere karşı savunmak aslında vatanı savunmaktadır’’ dedi.
Başkan Ergin sözlerini başta Sanatçı Fazıl Say olmak üzere, Kaz Dağları’nın korunması için gerekli duyarlılığı gösteren tüm katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.

3692 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri