BAKAN KILIÇ’TAN SALDIRI AÇIKLAMASI
Tarih : 2013.06.03  09:42:16
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Gezi Parkı'na destek yürüyüşü sırasında çıkan olaylarda AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı’na yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Samsun’da, AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı’nda fotoğraf sergisi düzenlendi. Fotoğraf sergisinde AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı binasına eylemciler tarafından atılan taşlar, sopalar, şişeler ve eylemcilerden ele geçen pankartlar da sergilendi. Sergiye, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Tülay Bakır, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli, yaptığı konuşma sırasında parti binasına atılan malzemeleri göstererek, böyle bir demokratik hakkın olmadığını söyledi.
Bakan Suat Kılıç ise, eylemcilerin AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı binasına saldırısına tepki göstererek, “Bu eylemleri yapanların ‘Türk Baharı’ lafını duyduklarında canlarının sıkıldığını biliyorum. Sokağa çıktıklarına pişman olduklarını biliyorum. Ortadoğu’daki hareketlerle demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin son on yılda milli gelirini 3,5 kat artıran Türkiye Cumhuriyeti’nin kıyaslanmasından büyük bir rahatsızlık duyduklarını biliyorum. Bu fotoğrafı verenler onlardır. Bu sevimsiz görüntülerin ortaya çıkmasına neden olanlar onlardır. Yoksa hiçbirimiz, hiçbir hükümet üyesi, Başbakanımız, bizler, kitlelerin hukukun sınırları içerisinde hak aramasından, farklı fikirleri seslendirmesinden, rahatsız değiliz. Ama yazık edilen ülke Türkiye’dir. Taş atarak hak aranmaz. Molotof kokteyli atarak demokrasi aranmaz. Orta refüjdeki demir parmaklıkları parçalayıp, sivillerin ve siyasilerin üzerine fırlatmak bir hak arama yöntemi olarak görülemez. Sorun işte burada başlıyor. Dün burada saldırıya uğraya Atakum başkanlık binamız bir siyası partinin planlarını yürüttüğü bina. Tabelasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin adı olabilir, bir başka partinin adı olabilir, Meclis’te hiç temsil edilmeyen partilerin de tabelaları bulunabilir. Bütün bu tabelalar ile binalar ve o binaların içersinde siyaset yapmakta olan insanlar demokrasinin olmazsa olmasıdır. O binaları, tabelalarını, bayraklarını ve içinde yaşayan insanları, onları korumak, kollamak ve siyaset yapmalarını canlı tutmak hepimizin müşterek mesuliyetidir” dedi.
Bakan Kılıç, “ Dün bir eylem hadisesi içerisinde yar alan, nerede ne yaptığını ne yapmak istediklerini tam manasıyla farkında değillerdi. Dün akşamki kalabalığın içinde çok sayıda amacı başka provokasyon görevlileri vardı. Şuradaki şişeler, demir çubuklar, kaldırım taşları, pankartları bir kenara bırakıyorum. Hadi diyelim ki, pankartlar silah değildir, suç değildir. Demokrasi sınırları içerisinde görülecektir. Peki o taşlara ne demek lazım, demir bilyelere ne demek lazım, cam bilyelere ne demek lazım, orta refüjden sökülen demirlerin parmaklıklarına ne demek lazım, şişelere ne demek lazım" şeklinde konuştu. 

756 kez okundu
Diðer Politika Haberleri