MHP LİDERİ BAHÇELİ MERSİN'DE
Tarih : 2013.06.03  09:43:41
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın Türkiye için artık bir tehdit unsuru oluşturmaya başladığını öne sürerek, "Başbakanın 'ustalık' diye nitelendirdiği 3. iktidar yılları öfkenin, kinin, kabalığın, rezaletin, kadir bilmezliğin ve bölücülüğün içine gömülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir devrinde böyle şımarık, böylesine çizmeyi aşan ve bu derece küstahlaşan bir başbakan görülmemiştir" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl 25.'si gerçekleştirilen Geleneksel Türkmen Şöleni'ne katıldı. Erdemli Çamlığı'nda düzenlenen ve sanatçı Ahmet Şafak'ın da konser verdiği şenlikte partililere hitap eden Bahçeli, Türkiye'nin bugünkü karanlık atmosferinde buradan yakılan ve yayılan umut ışığının vatanın her köşesini aydınlatacağını söyledi. Türkmenleri görmezden gelenlere, hafife alanlara ve umursamayanlara en güzel cevabın Erdemli çamlığından verildiğini kaydeden Bahçeli, böylesine anlamlı ve coşkulu günlerde müşterek değerler etrafında bir araya gelmenin öneminin büyük olduğunu vurguladı. Tanışarak, kaynaşarak ve Türk kültür değerleri etrafında buluşarak yaşanan zorlukların aşılabileceğini ifade eden Bahçeli, "Böyle bir dönemde birbirimizden kuvvet almalıyız. Biliyoruz ki, Türk kültürünün kapsayıcı ve kuvvetli yapısı asırlarca aziz milletimizin bağımsız ve güçlü olmasına neden olmuş ve tarihin öznesi yapmıştır" diye konuştu.
Türk kültürünün yaşatılıp, gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Hiç şüphesiz Türkmenler, Yörük göz nurumuzdur. Türkmenlik vefadır, bağlılıktır ve sadakattir. Türkmenlik hoşgörüdür, anlayıştır ve yakınlıktır. Ve Türkmenlik, hepsinden önemlisi Türk milletidir, Türkiye'nin ana ve asil kaynağıdır. Türkmenlerin, Yörüklerin kitabında ayrımcılık ve düşmanlık olmadığı gibi, itilaf, ikilik ve ikiyüzlülük de bulunmamaktadır. Türkmen kardeşlerim merttir, soyludur ve asildir. Yalnızca yurdumuzun sınırları içinde değil, dünyanın her köşesindeki Türkmen ruhunu sahiplendiğimizi de buradan açıklamak istiyorum. Şam'dan Halep'e kadar acıya, baskıya ve zulme direnen Türkmen kardeşlerim bizim gönlümüzdedir, aklımızdadır ve vicdanımızdadır" şeklinde konuştu.
Türkmenlerin özellikle son bir asırdır hakkı en çok yenilmiş, mağduriyetlere en çok uğramış, saldırılara maruz kalmış beşeri değer olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:
"Başka coğrafyalarda mazlum peşine ve arayışına düşenler nedense yanı başlarındaki Türkmenleri yok saymışlar, gündemlerine dahi almamışlardır. Yapay sorunlar üretip, sözde çözüm sofrası kuranlar ve uydurma kahramanlık putu icat edip arkasından da tapanlar, Türkmenlerin dertlerine duyarsızlık göstermişler, beklentilerini görmemişlerdir. Yalnızlık içine itilen kardeşlerime şefkat ve yardım eli uzatmamışlardır. Kaderi ile baş başa bırakılan, meseleler karşısında korumasız hale bırakılan kardeşlerim kenara itilmiş, hatta hor görülmüştür. Şurası açık bir gerçektir ki, Türkmenliğin, Yörüklüğün imhası, inkarı ve iflası Türklüğün yok oluşu demektir. Türkmenliğin, Yörüklüğün zayıf ve güçsüz düşmesi, Türk milletinin kaynağını kurutacak ve kardeşliğini sakatlayacaktır. Sizler, Türk milletinin güvencesi ve harcı olarak paha biçilmez bir iradeyi canlı tutuyorsunuz. Çünkü sizler Türk milletinin parlayan yüzü, benliğinin işaretisiniz. Sizler Türkiye'nin teminatı, eğilmeyen başı ve kesilmeyecek nefesisiniz. Ayrılık, gayrilik hesabı yapanlar, hile hurda ile oyalananlar, parçalanma ve bölünme hayaline kapılanlar, Türkmen ve Yörük ruhunun bütün oyunları bozacağını iyi bilmelidirler. Türkmenler, Türkiye'nin harap ve bitap düşürülmesine müsaade etmeyecektir. Türkiye ne kadar büyük musibetlerle yüz yüze kalırsa kalsın, Yörük çadırları yıkılmadıkça, Türkmen lambaları sönmedikçe millet bölünmeyecek, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak ve vatan parçalanmayacaktır."

857 kez okundu
Diðer Politika Haberleri