CHP PARTİ SÖZCÜSÜ HALUK KOÇ’UN BASIN TOPLANTISI
Tarih : 2013.06.27  09:46:39
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Şunu bil, bundan sonraki süreçte sen yoksun, sen çizildin, sen bittin. Bundan sonraki planlarda sen yoksun. Debelenme milleti daha da germe. Herkes planını programını sen olmadan yapıyor, dikkat et, kendi partinde bile, sen bundan sonra yoksun artık” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gezi Parkı olaylarını da içine alarak son 1 aylık süreci özetleyen Haluk Koç, “Bu süreci özetleyebilecek olan bir tarafta duran adam diğer tarafta demokrasi özürlüsü Başbakan, bir tarafta kitap okuyan elinde karanfil tutan gençler, diğer tarafta diktatörlük heveslisi bir kişi var. Yüce dinimi yalanlarına alet etmekten utanmayan, toplumu parça parça etmekten utanmayan bir bölücü var. Bir yanda kardeşlik, eşitlik, barış, demokrasi haykırışları var, diğer tarafta ‘ben mağdurum’ nakaratını tekrar etmekten usanmayan bir Başbakan var” diye konuştu.
"Bir yanda kanunsuz keyfi emirlerle yönetilen, kendi halkına şiddet uygulamaya zorlanan bir polis var, polisi halkı ile karşı karşıya getiren, onları toplumda sevimsizleştiren, onların özlük hakları konusunda adım bile atmayan sahte bir yüz ifadesi var" diyen Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"'Bir yanda hayat sadece futbol değil kardeşim’ diyen Çarşı grubu var, diğer yanda bu gruptan bile terör örgütü çıkartabilen tek bir kişi var. İşin özeti; kendini kandırma kardeşim, kendini zorlama, bu milletin sabrını taşırdın artık, yüce Allah ve kutsal dinimizi milletimizi aldatmak için kullanma, zalimlik yaparken mağduru oynama huyunu terk et, şunu bil, bundan sonraki süreçte sen yoksun, sen çizildin, sen bittin., Bundan sonraki planlarda sen yoksun. Debelenme milleti daha da germe. Herkes planını programını sen olmadan yapıyor, dikkat et, kendi partinde bile, sen bundan sonra yoksun artık."

“TÜKENMİŞ BİR BAŞBAKAN VAR”
Koç, Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı olayının arkasında dış mihrakların olduğuna dair açıklamalarına ilişkin, "Hangi Dış mihraklar Başbakan? Sen İslam dünyasına arkadan hançer saplayan adam görevini aldın ve o görevi yerine getirdin. Hangi dış mihraklardan bahsediyorsun, dön fotoğrafına bak" diye konuştu.
Haluk Koç açıklamalarının ardından ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Cizre'de PKK'nın kendi asayiş timini kurduğu şeklindeki iddiaları hatırlatması üzerine Koç, "Kamuoyuna sızdırıldığında değişik yorumlar yapılmıştı. Geri çekildiği iddia edilen PKK’lı unsurların bazılarının tekrar Türkiye’ye geri dönerek belirli bir bölgede öz güvenlik gücü oluşturacaklarına dair haberler çıkmıştı. Başbakan sokakta demokrasi özgürlük isteyenlerle uğraşacağına, komplolar arayacağına, Türkiye’nin başına ne gibi belalar sardı, sarıyor onun ayırdında olsa çok daha iyi olur. Bu Türkiye'nin yönetilemediğini gösteriyor. Bu Türkiye'nin bir şekilde Tayyip Erdoğan ile çözülmeye, çözündürmeye çalışıldığını gösteriyor. Acı sahneler. Başbakan'ın O süreçte de huninin dar deliğine geldiğini söylemiştik daha önce. Geniş kısmında at oynatma bitti. Karşılıklı verilen sözler, demeçler şunlar bunlar bitti. Şimdi 'verdiğin sözleri yerine getir' diyorlar" dedi.
Haluk Koç, şuanda artık Anayasa'nın tartışılmadığını ifade ederek, "Faiz lobisi müdahale etti herhalde" dedi.
Bir gazeteci ise AB Bakanı Egemen Bağış'ın dün büyükelçilerle gerçekleştirdiği toplantıyı hatırlatarak Bağış'ın camide içki içme görüntülerinin olduğu yönünde ifadelerinin bulunduğunu hatırlattı. Koç, Bağış'ın açıklamalarıyla ilgili, "Egemen Bağış'ın bugüne kadar çizdiği çizgiyi izleyecek olursak, söyleyecek hiçbir şey konusunda hiç kimseyi ikna edemeyeceği ortada. Kendi görev alanını boşaltmış, Twitter kahramanlığıyla uğraşan, siyasi ahlak ve siyasi donanım konusunda bir takım maruziyetleri olan bir Sayın Bakan. Söylediklerinin karşısında da alıcı bulamaması gayet doğal" diye konuştu.
Koç, CHP’nin Meclis Başkanlığı için adayının belirlenip belirlenmediği sorusuna ise “Şuanda Merkez Yönetim Kurulumuz toplantı halinde, bu konu gündemdeyse görüşülür" cevabını verdi.

893 kez okundu
Diðer Politika Haberleri