HAVRAN'DA AĞAÇ KATLİAMI
Tarih : 2013.12.19  09:03:18
Havran çevre yolunda Doktor Tarik Kökden'e ait mandalina tarlasındaki ağaçların izinsiz olarak kesilmesi mülk sahibini isyan ettirdi.

Tarla sahibi Dr.Tarık Kökden yaptığı açıklamada “bize hiçbir bilgi verilmeden tarlamızdaki 80 mandalin ağacı ile birlikte erik, kiraz ve benzeri meyve ağaçlarının köklenerek, tarlanın dümdüz edildiğini gördüğümde kan beynime sıçradı. Soluğu Havran Belediyesi’nde aldım. Belediye Başkan Yardımcısı’na tarlayı gösterdim. O da çok şaşırdı ve  şok oldu. İzinsiz birinin tarlasına girilip ağaçların kesilmesi suç değil mi? Tabiri yerindeyse haneme tecavüz edildi. Mağdurum ve adalet istiyorum” dedi. Tarık Kökden  sözlerine şöyle devam etti “tarlanın yanında inşaat çalışması var. Belediye burada imar uygulaması yapmış. Yol geçtiği için kepçe gelmiş, buraya kadar her şey yolunda. Ancak yol açılırken benim tarlama izinsiz ve bilgim olmadan nasıl giriyor? Ağaçları nasıl köklüyor? Hukuk ülkesinde yaşıyoruz. Havran da Türkiye'nin bir ilçesi. Adliye taşındı diye hukuksuzluk mu işleyecek?  Bir ağaç kolay mı yetişiyor?  1982 yılından beri buradaki 80 mandalina ağacını ve diğer kiraz erik ağaçlarını biz bir çocuk büyütür gibi büyüttük. İnsan öldürmekle ağaç kesmek arasında ne fark var? Burada ağaç katliamı yaşanmıştır. Bu ağaçları kesenlere hem bu dünyada hem de öbür dünyada emeğimi helal etmiyorum. Allah’a havale ediyorum. Dün Edremit Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundum. Hukuk ülkesinde yaşıyorsak adaletin çalışmasını istiyorum. Ben mağdur bir vatandaşım. Tarlama izinsiz girip ağaçlarımı kesen kişi yada kişilerin cezasını çekmesini istiyorum. 3 gündür konuyu görüşmek için Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu ile görüşmeye çalışıyorum ama ulaşamıyorum, randevu alamıyorum” dedi. 

 

BAŞKAN HASAN LOFÇALIOĞLU MAĞDURUN YANINDAYIZ

 

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu “Tarık bey bizim ailem dostumuz istediği zaman bana ulaşabilir. 24 saat telefonum açık. Ben her zaman mağdurun yanındayım. Burada Tarık bey mağdur olmuştur. Ağaç kesen baş keser. Bir ağaç kolay mı yetişiyor? Tarık beyin sonuna kadar yanındayım. Kim yaptıysa cezasını çeksin diyerek görüşlerini dile getirildi.

 

9731 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri