YETİM VE ÖKSÜZLERİN YÜZÜ GÜLDÜ
Tarih : 2014.04.03  09:22:32
Balıkesir'de yetim ve öksüz çocuklar için 'yüz güldüren' sosyal bir proje hazırlandı. Proje kapsamında çocuklar hayatlarında ilkleri yaşadı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balya Kaymakamlığı ve Gönül Elçilerinin imzası bulunan projeyi beğendi.

Balıkesir'in Balya ilçesinde, ilçe merkezi ve köylerinde ikamet eden 7-13 yaş arası yardıma muhtaç öksüz veya yetim çocuklar, “Çocuklarımız Eğleniyor Projesi” ile hayatlarında ilk defa sinemaya gittiler, restoranda yemek yediler ve ilin en büyük mülki idare amiri olan valiyi makamında ziyaret ettiler. Proje kapsamında önce hayatlarında ilk defa sinemaya giden çocuklar daha sonra hep beraber restoranda yemek yedi. Son olarak da Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti. Balya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gönül Elçileri Proje Gönüllüleri tarafından hazırlanan projeden dolayı Balya Kaymakam Vekili Fikret Dağ ve öğretmenleri kutlayan Vali Turhan, çocuklar ile tek tek sohbet edip tavsiyelerde bulundu.

VALİDEN TEKNE TURU SÖZÜ
Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Ahmet Turhan, çocuklara havalar ısındıktan sonra yaz mevsiminde Edremit ilçesindeki Vali Konutu'nda ağırlama ve daha sonra tekne turu yaptırma sözü verdi. Projeyi hazırlayan öğretmenlere de teşekkür eden Vali Turhan, Balya Kaymakam Vekili Fikret Dağ'a talimat vererek öğretmenlerin başarı belgesi ile ödüllendirilmesini istedi. 

242 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri