ÖRNEK ESNAF, ÖRNEK ÇALIŞMA
Tarih : 2014.04.04  09:22:23
Ayvalık Barbaros Mahallesi esnafı, dayanışma ve düzenledikleri etkinlikleri ile diğer ilçe esnafına örnek oluyor. Ortak bir etkinliğe imza atarak caddeye ekonomik hareketlilik getiren esnaf, bu kez dükkânlarının bulunduğu caddeleri güzelleştirmek için harekete geçti.

Çiğdem Celasin (Çiğdem Çömlekçilik), Veli Yıldız (Yıldız Çeyiz), Meltem Taşel (Ayvalık Parfümeri), Melek Arslan (Turkuaz), Emin Tez (Çantacı), Nihat Taşkın (Gözde Balıkçılık), Arif Çavuş (Essa Kuaför), Elif Kurtlaroğlu (Elif Boncuk), Öznil Özçelik (Tüvit) adlı Barbaros Cadde esnafı, caddenin hareketlenmesi için yaptıkları sokak şenliğinin ardından bu kez caddenin güzelleşmesi için çalışma başlattı.

DÜKKÂNLARIN ÖNÜNE FİDAN DİKTİLER

Trafikten, görüntü kirliliğine kadar Ayvalık’ın sorunlarına duyarsız kalmayan esnaf, sezon incesi ‘Her şeyi yerel yönetimden beklemiyoruz’ dedi ve aldıkları fidanları dükkanlarının önüne dikti. Melisa, begonvil, yasemin, gül, hatmi ve zeytin fidanları ile dükkanlarının önünü ve caddeyi süsleyen esnaf, caddedeki babaları da rengarenk boyadı.

DİĞER ESNAFLARA DA ÖRNEK OLMALI

Hazırladıkları tabelalarla görüntü kirliliğinin önüne geçen ve sokakta hoş detaylar yaratan esnaf, caddenin trafiğe kapatılması gerektiğine bir kez daha dikkat çekerek, “Biz bir adım attık. Yerel yönetim ve yetkililerin de bu gibi konularda adım atmasını bekliyoruz. Hem kendimiz hem de yerli ve yabancı turistler için ilçemizi güzelleştirmeliyiz. Bu güzelleştirme çalışmasının diğer esnaflara da örnek olacağını düşünüyoruz” dedi. 

636 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri