MISIR'DAKİ İDAMLARA TEPKİLER SÜRÜYOR
Tarih : 2014.04.12  09:16:54
Mısır'da 529 kişi hakkında alınan idam kararına, Balıkesir'deki tepkiler büyüyor. Balıkesir’de Cuma namazı sonrasında tarihi Zağnos Paşa Camii önünde Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşunun da katıldığı eylemde, 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü, 529 kişi hakkında verilen idam kararının insanlık suçu olduğunu söyledi.

Güçlü, "Bin 900 sivil mahkemeye çıkarılmış ve 20 dakikalık bir duruşmada 529 idam kararı okunmuştur. Yani bir dakikaya 26 idam kararı düşmüştür. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adevviye Meydanı'nda olmalarıdır" dedi.
İdam kararlarının coğrafyanın bağımsızlığını hedef aldığını söyleyen Güçlü, "Mısır'da yaşanan sürecin daha kötüye gitmemesi için alınan idam kararlarının mutlaka durdurulması gerekmektedir. Ülkemizdeki bu tepkiler uluslararası platforma taşınmalıdır. İnsan hak ve özgürlükleri noktasında hassasiyet sahibi uluslararası tüm kuruluşlar bu idam kararına en sert tepkiyi göstermelidirler" dedi. 

349 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri