ATATÜRK’ÜN EDREMİT’E GELİŞİNİN 80. YILI
Tarih : 2014.04.14  09:40:25
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’in Edremit’e gelişinin 80. Yılı, Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşların katıldığı tören coşkuyla gerçekleşti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e gelişinin 80. yılı dolayısıyla Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda düzenlenen törende Kaymakamlık, Tugay Komutanlığı ve Edremit Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

  Halk oyunları ile devam eden törene vatandaşlar da ilgi gösterdi. Tören sonrası kısa bir açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, göreve başladıktan sonra katıldığı ilk törenin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e gelişinin 80. Yılı törenine denk gelmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Kurtuluş Savaşı’nda özellikle Edremit’in Kuva-yi Milliye ruhu ile hareket ettiğini ve yaşadıkları toprakların çok sayıda şehit ve gazi verdiğini belirten başkan Kamil Saka, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, sosyal demokrat bir anlayışla yönetecekleri Edremit’te milli ve manevi değerlerin özenle yerine getirilmesi için titiz davranacaklarını belirtti.

  Belediye Başkanı Kamil Saka konuşmasının devamında, “Bugün ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Ulusal bağımsızlığımızı bizlere armağan eden ve Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için üstün fikirleri bizlere bırakan büyük liderin Edremit’e gelişinin 80. Yılını kutluyoruz. Bu özel güne katılarak coşkumuzu daha da yukarıya taşıyan Edremit halkına özellikle şükranlarımı sunuyorum. Edremit Belediye Başkanlığı görevine halkımızın büyük destekleri sayesinde seçildim ve bundan sonra da yine halkımızın desteği ile büyük hizmetleri Edremit’imize kazandıracağız ve şahsıma ve ekibime olan güvenlerini boşa çıkartmayacağız” dedi.

538 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri