AYVALIK LİMANINI İŞLETME HAKKI 20 YILLIĞINA BELEDİYENİN
Tarih : 2014.04.18  09:00:32
Ayvalık Limanı’nın İşletme Hakkı 20 yıllığına Ayvalık Belediyesine devredildi. İşletme hakkı devrine ilişkin protokole imza atan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, daha önce bir yıllığına verilen işletme hakkını 20 yıllığına almanın önemine işaret ederek, “Her sene sıkıntılar yaşanıyordu.

Sözleşmede gerekli hükümleri yerine getirdiğimiz takdirde Belediyemizin işleteceği bir limanımız var” dedi.  Ayvalık Limanı'nın 20 yıllığına Ayvalık Belediyesine işletme hakkı devri gerçekleşti. Ayvalık Kaymakamlığında yapılan devir işlemine Kaymakam Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra Liman Müdürü Hüseyin Demir ile Mal Müdürü Soner Aybars katıldı.

BELEDİYENİN GİRİŞİMİ İLE İŞLETME HAKKI SÜRESİ 1 YILDAN 20 YILA ÇIKARTILDI

Kaymakam Naif Yavuz, “Memlekete , millete hayırlı olsun” dileğinde bulunurken Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, son bir hafta söz konusu protokolün hazırlıklarının yapıldığını, işletme hakkı kullanım süresinin ise önceki yıllardan farklı olarak bir yıl yerine 20 yıla çıkartıldığını söyledi.

“ÖNEMLİ BİR İŞ YAPTIK. HER SENE SIKINTILAR OLUYORDU”

Ayvalık’ın Gümrük Kapısı olan binadaki eksiklikleri tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Gençer, “Giriş çıkışlarda gölge alan ve saha betonu düzenlemesini yapacağız. Liman İşletme Binamızı daha da güzelleştireceğiz. Yaklaşık 100 bin giriş çıkış yapıyor. 2 hızlı tekne geliyor. Ayvalık- Midilli arası artık 30- 40 dakika olacak. Ticaretle ilgili geçişler olacak. Geçiş yapan vatandaşlarımızın daha rahat, daha temiz bir ortamda olmaları için çalışacağız. Bizim talebimiz ile 20 yıllık işletme hakkı mukavelesi imzalıyoruz. Ön izinden kiralama pozisyonuna geçtik. Önemli bir iş yaptık. Her sene sıkıntılar yaşanıyordu. Sözleşmede gerekli hükümleri yerine getirdiğimiz takdirde Belediyemizin işleteceği bir limanımız var” dedi. Hudut kapılarının kentlerin giriş kapıları olduğunu söyleyen Kaymakam Yavuz, “ İnsanlar burasını nasıl düşünürlerse kenti öyle algılarlar” dedi.  3 yıldır Ayvalık Belediyesi’nin işlettiği Liman için senelik 86 bin 500 lira kira veriliyordu. Yeni protokol uyarınca senelik kira 109 bin 344 lira oldu. 

547 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri