“DİN SAMİMİYETTİR, İÇTEN VE GÖNÜLDEN BAĞLILIKTIR”
Tarih : 2014.04.19  09:26:19
Hz. Peygamber’in (S.A.V) 1443. Doğum yılı nedeniyle İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Ayvalık Şubesi ve Türk Kızılayı Ayvalık Şubesi tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki Konferansta ‘Hz. Peygamber ve Samimiyet’ teması ele alındı.

Perşembe günü saat 14.00’te düzenlenen konferansa aralarında Kaymakam Naif Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Kantık, İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş, GTH İlçe Müdürü Yusuf Aygün, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Behlül Efe Yıldız, İl Müftülüğünden emekli Cemal Sebük, Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz ve Burhaniye Müftüsü Oğuz Metin’in de bulunduğu yaklaşık 400 kişiye Kuran-ı Kerim ile kırmızı gül hediye edildi.

“İHLAS VE SAMİMİYET DİNİN ÖZÜDÜR”

Sarımsaklı Camii İmamı Muhammet Ali Küçük’ün sunduğu etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Armutçuk Camii İmamı Erol Yıldız, Kuran-ı Kerim ve mealini okudu. İhlas ve samimiyetin dinin özü olduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş, “İhlas ve samimiyet , inancın, kulluğun ve iteatin sadece ve sadece Alemlerin Rabbi olan Allah’a özgü kılınmasıdır. İhlas ve samimiyet bütün ibadetlerin, her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılmasıdır. Bir gün Allah’ın Resulü (sas) eshabına dua ederken üç kez tekrar ederek, ‘Din samimi olmaktır’ demiştir. Kime karşı samimi olmak diye sorulduğunda, ‘Allah’a karşı, kitabına karşı, Müslümanların meşru idarecilerine karşı ve bütün Müslümanlara karşı samimi olmaktır’ diye cevap vermiştir. Netice olarak; Hz . Peygamber (sas) için dinin tanımı şöyledir; ‘Din samimiyettir. İçten ve gönülden bağlılıktır” dedi.  Kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödül dağıtımının ardından kompozisyon yarışması birincisi Sahman Demir, kompozisyonunu okudu. İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu ilahiler sonrasında konuk olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Abdullah Kahraman din ve samimiyet konusunu irdeledi. 

668 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri