BALIKESİR TREN GARI FİLM ÇEKİMİ İÇİN KAZAKİSTAN ŞEHRİ OLDU
Tarih : 2014.05.02  09:20:08
Balıkesir Tren Garı, bir film çekimi için Kazakistan'ın şehri oldu. Başrolünde Fikret Hakan'ın oynadığı, "Birleşen Gönüller" isimli sinema filminin bu yıl ekim ayında gösterime gireceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, çekimleri şubat ayında Bulgaristan'da başlayan ve başrolde Fikret Hakan'ın yer aldığı 'Birleşen Gönüller' isimli sinema filmi tarihi Balıkesir Garı'nda çekiliyor. Rusça tabelalar asılarak Kazakistan'in Çimkent Tren İstasyonu'na döndürülen tarihi gar, Birleşen Gönüller'in final sahnesine tanıklık ediyor. Balıkesir Tren Garı'nda kurulan film seti vatandaşlar tarafından ilgi ve heyecanla takip ediliyor. Rusça yazılar yazılan ve Kazakistan'ın Çimkent şehrindeki tren istasyonuna döndürülen tarihi garda başrolde Fikret Hakan'ın yer aldığı Birleşen Gönüller'de onlarca oyuncu kamera karşısına geçti. Bir aşk hikayesinin anlatıldığı filmde; İkinci Dünya Savaşı zamanında evlendiği kocasını düğün gecesi savaşa gönderen bir kadının, kocasına duyduğu aşk ile uzun zaman bekleyişini konu alan duygu dolu konu işleniyor. Filmin ekim ayında vizyona girmesinin planlandığı belirtildi. Film ile ilgili bilgi veren prodüksiyon sorumlusu Şakir Akça, "Konu tamamen bir aşk hikayesi. 1940'lı yıllar ile 1990'lı yıllar arasında geçen bir dönem filmi. Bu Kazakistan'da geçen bir hikaye. Balıkesir'de yaptığımız çekimler Kazakistan'da geçiyor. İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan bir aşk ve insanların sevgi için neler yapabileceğini anlatan bir film oldu. Duyguların zirveye taşındığı duygusal bir film" dedi.
Yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın, yapımcılığını ise Ahmet Kül'ün üstlendiği Birleşen Gönüller filminin başrollerinde Fikret Hakan, Atılgan Gümüş, Erkan Sever, Hande Soral, Yağmur Kaşifoğlu gibi oyuncular yer alıyor. Ekimde vizyona gireceği söylenen filmin final sahnelerinin Balıkesir'de çekilmesinde tarihi tren garının mimari yapısının etkili olduğu kaydedildi. Filmin devamı için ise Eskişehir, Tuz Gölü ve Gürcistan'da platolar kurularak çekimlere devam edileceği bildirildi. 

637 kez okundu
Diðer Magazin Haberleri