KARAÇİ HAVALİMANINA SALDIRI: 21 ÖLÜ
Tarih : 2014.06.09  09:21:29
Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanına aralarında intihar bombacılarının da bulunduğu militanların ağır silahlarla saldırısı sonucu 21 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan İstanbul'dan Karaçi'ye gitmekte olan THY uçağı havalimanındaki saldırı nedeniyle kalkıştan bir süre sonra geri döndü.

Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanına Pazar günü akşam saatlerinde militanların düzenlediği saldırı sonrası aralarındaki saldırganların da bulunduğu en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sahte kimlik kartı taşıyan ve üzerinde güvenlik görevlisi üniforması bulunan militanların havalimanının VIP terminalinden giriş yaptıktan sonra çatışmaya girdikleri bildirildi. Makineli silahlar ve el bombalarıyla saldıran militanların uçakların bulunduğu yere kadar ilerlediği ve bazı uçakların içine girdikleri kaydedildi. En az 3 uçakta patlama meydana gelirken, patlamalar sonucu çıkan yangın gece karanlığında kilometrelerce uzaktan görüldü.
Pakistan Enformasyon Bakanının yaptığı açıklamada, saldırı sonrası havalimanına aralarında özel kuvvetlerin de bulunduğu çok sayıda güvenlik gücünün gönderildiğini ve gecenin ilerleyen saatlerinde 10 saldırganın da öldürülerek havalimanının tamamen temizlendiğini söyledi. Pakistanlı bir istihbarat yetkilisi ise militanların bir uçağı kaçırma girişiminde bulunduklarını ancak başarısız olduklarını söyledi. Karaçi'deki Cinnah Hastanesinden yapılan açıklamada ise 7'si militan 21 cesedin hastaneye getirildiği bildirildi.
Atatürk Havalimanı'ndan saat 21.00'de kalkan TK708 sefer sayılı İstanbul-Karaçi seferini yapan THY uçağı, Pakistan'daki saldırı sonucu Cinnah Havalimanındaki uçuşların askıya alınması nedeniyle Kayseri-Malatya arasındayken geri döndü.

435 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri