BOLİVYA MECLİS BİNASINDA TERS ÇALIŞAN SAAT
Tarih : 2014.07.02  09:59:22
Sol görüşlü ideolojiye sahip Bolivya’da, La Paz kentinde bulunan meclis binasının saati tersine çevrildi. Artık saat yönünün tersine dönen saatin aynı zamanda üzerindeki rakamlar da tersine çevrildi. Bunun amacının sömürgeciliğin izlerini silmek olduğu ifade edildi.

Bolivya Dışişleri Bakanı David Choquehuanca, meclis binasındaki saatin terse çevrilmesini “Güney’in saati” olarak nitelendirdi. Choquehuanca saatin değiştirilmesinin amacının Bolivyalıları kendi geçmişlerinin sahip çıkmaları konusunda bilinçlendirmek ve sabitleşmiş normlardan kendilerini kurtararak farklı düşünmeye teşvik etmek olarak ifade etti. Bununla birlikte saati değiştirmenin diğer amacının sömürgeciliğin izlerini silmek olduğu belirtildi.
Choquehuanca düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, “Kim saatin hep aynı yönde döndüğünü söylemiş? Neden hep itaat ediyoruz? Neden üretken olamıyoruz?” şeklinde sorular sordu. Daha sonra açıklamasına devam eden Choquehuanca, “İşleri komplike hale getirmemize gerek yok. Sadece kuzeyde değil güneyde yaşadığımızın farkına varmamız lazım” şeklinde açıklama yaptı. Bolivya Dışişleri Bakanı ayrıca, Bolivya’nın Santa Cruz kentinde düzenlenen G77 zirvesine katılacak yabancı delegeler için hazırlanan saatlerin de ters çalıştığını ifade etti.
Yabancı delegeler için hazırlanan saatlerin Bolivya haritası şeklinde olduğu ve bu haritanın şuan Şili’ya ait olan ama Bolivya’nın kendi toprağı olarak gördüğü kısımları da kapsadığı bildirildi.

461 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri