2014 DÜNYA KUPASI
Tarih : 2014.07.05  09:32:27
2014 Dünya Kupası Çeyrek Final maçında bu akşam Brezilya ile Kolombiya karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Brezilya yarı finale yükseldi.

Brezilya karşılaşmaya hızlı başladı. 7. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Thiago Silva meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Brezilya’nın 1-0'lık üstünlüğü ile devam eden devrede iki takım da gol atmak için kıyasıya mücadele etti. Fakat ilk yarıda başka gol olmadı ve devre 1-0 Brezilya üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıda Brezilya farkı 2'ye çıkardı. 68. dakikada David Luiz'in ceza yayı gerisinden kullandığı serbest vuruşta top ağlara gitti. (2-0) Kalan dakikalarda baskısını arttıran Kolombiya penaltıdan bulduğu golle farkı 1'e indirdi. 80. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Carlos Bacca kalecide sıyrılmak isterken yerde kalınca hakem Carlos Velasco Carballo penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Rodriguez, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (2-1) Beraberlik için büyük çaba sarf eden Kolombiya ağları havalandıramayınca maç 2-1'lik Brezilya üstünlüğü ile sona erdi. Brezilya yarı finalde Almaya ile karşılaşacak.

379 kez okundu
Diðer Spor Haberleri