BALIKESİR’DE BİR İLK DAHA
Tarih : 2014.07.15  09:25:26
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ve Balıkesir’de ilk kez Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından toplu halde gerçekleştirilen sahur yemeğinde binlerce kişi bir araya geldi.

Bu yıl Altıeylül Belediyesi tarafından Kuva-i Milliye Meydanında gerçekleştirilen Şehr-i Ramazan etkinliklerinde iftar sonrası açılan stantlar, kültürel el sanatlarının sergileri, çocuklar için oyun parkları, çay bahçeleri,  ilahi gruplarının dinletileri, Kur-an’ı Kerim Tilavetleri, Orta oyunları, pandomim gösterileri, Tasavvuf Toplulukları ve Semazenlerin yanı sıra, düzenlenen Sahur Sofrası’yla bir ilk yaşandı. Balıkesir’de ilk kez düzenlenen sahur sofralarında halkla bir arada oruca niyet edildi.

Etkinlikler çerçevesinde, Sıtkı Sahil Sanat Yönetmenliğindeki Türk Müziği Korosu sanatçılarının Tasavvuf dinletileri, Mim Tiyatro Grubunun Pandomim gösterisi ve ardından İslam Bülbülleri ilahi gurubunun Kur’an Tilaveti ve ilahileri izleyicilere doyumsuz bir Ramazan gecesi yaşattılar.

Etkinlik sonrası, saat 02:30’da Kuva-i Milliye Meydanında hazırlanan 500 kişinin katıldığı Altıeylül Belediyesi Sahur Sofralarına, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Vatandaşın da büyük ilgi gösterdiği bu ilk Sahur organizasyonunda konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yeni kurulan bir belediye olmalarına rağmen, bir çok yeniliğe ve güzel hizmetlere imza attıklarını belirtirken “Amacımız vatandaşımızla doya doya bir Ramazan geçirmek. Kimsesizlerin kimi olmak. Paylaşmak, problem değil, çözüm üretmek. İnsanlarımızı mutlu görmek. Ramazanın ilk gününden bu yana Şehr-i Ramazan etkinliklerimize devam ediyoruz. İlahilerle, Tasavvuf dinletileriyle, semazenlerle, orta oyunları, Hacivat karagöz, meddah, halkoyunları, aşukla maşuk, mehteran, Kuran Tilavetleri derken dolu dolu bir Ramazan geceleri geçiriyoruz. Ayrıca açmış olduğumuz stantlarda gelenek ve göreneklerimizden, el emeği göz nuru ürünlerimize, Osmanlı Şerbetinden, değişik tatlardan, alış veriş stantlarına, çocuklar için oyun parkları, mola verip güzel sohbetler edilebilinecek çay bahçesine kadar ve bu gece de ilk kez gerçekleşen Sahur Sofralarımız ile vatandaşımıza Hizmetkar olmaya devam ediyoruz. Bu Sahur sofralarımızı her cumartesi gerçekleştirmek istiyoruz. Her akşam İftar Sofralarımızda 1200 kişilik iftarlarımız da devam ediyor. Vatandaşlarımızın iftarı ve sahuru kabul olsun, bizler kimsesizlerin kimi olmaya devam edeceğiz. Herkese hayırlı geceler dilerim” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise yaptığı konuşmada “Karesi ve 6 Eylül Belediye Başkanlarını,  bu yıl düzenledikleri Ramazan etkinliklerinden dolayı kutluyor ve hizmetlerini takdirle karşılıyorum. Balıkesir her hizmetin en iyisine layıktır. İnşallah bundan sonra Balıkesir’de hizmet odaklı projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz” dedi. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplu sahur programında Balıkesirspor taraftarları Başkan Uğur’u uzun süre alkışlayarak, destek verdiler.

360 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri