AYVALIK’TA YAZ KUR’AN KURSLARINA BİN 500 ÖĞRENCİ KATILDI
Tarih : 2014.07.15  09:36:41
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce planlanan Yaz Kur’an Kursları, Ayvalık’ta İlçe Müftülüğü yönetiminde, tüm camilerde devam ediyor. Kurslarda yaklaşık bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi.

Haftada beş gün, üçer saat süren kurslarda üçüncü döneme başlandığını kaydeden İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş, “23 Haziran tarihinde başlayan kurslar, 3’er haftalık periyotlarla devam ediyor. Geçen sene yaş sınırlaması kaldırılan kurslarımıza 7 yaş ve üzerindeki öğrencilerimiz geliyor. 23 Ağustos’ta sona erecek kurslarımızda velilerimiz içinde bir kolaylık sağladık. Haftalık periyotlardan hangisi aileye uyarsa o tarihte çocuğunu kursa yazdırabilecek. Kurslarımızda kitaplarımız ücretsiz olarak dağıtılıyor. Hiç bilmeyen öğrencilerimizden seviyelerine göre eğitim veriliyor. Kurslarımıza katılmak için camilerimize başvurup dilekçe doldurmak yeterli” dedi.

KURSLARDAN ÖNCE HAZIRLIK SEMİNERİ

Kurslardan önce 3 gün süren bir hazırlık semineri düzenlendiğini kaydeden Müftü Karataş, “Çocuklara Kur’an-ı Kerim’i ve dini bilgileri öğrenme ve öğretme teknikleri, çocuk ve ergenlerde dini gelişim ve yaz Kur’an kurslarında sosyal etkinlik, rehberlik, çocuklara manevi değerler ve ahlak eğitimi gibi konular bu seminerde hocalarımıza anlatıldı” dedi.  Kurslarda öğrencilere, Kur’an-ı Kerim’i okumanın yanı sıra dinin; namaz kılmak, oruç, namaz sure ve duaları gibi ibadetle ilgili yönlerini ve ahlak kuralları öğretiliyor. 

300 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri