EDREMİT’TİN PARASINI YEDİRTMEM..!
Tarih : 2014.07.16  09:12:46
CHP İlçe binasında yerel basına önemli açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bazı basın kuruluşları tarafından yıpratılmaya çalışıldığını açıklayarak “Benden bazı basın mensupları ‘bize ne kadar para ayırdınız? Oluşturduğunuz havuzdan payımıza düşen nedir?’ şeklinde fütursuzca istekte bulunmuştur. Kesin bir dille söylüyorum; Hiçbir basın mensubuna ve kuruluşuna Edremit’in parasını vermem ve yedirtmem” dedi.

Dün Edremit CHP İlçe Teşkilat Binasında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Eski Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Edremit CHP İlçe Parti yöneticisi Hukuk Müşaviri Yusuf Sel, Belediye Meclis Üyeleri ile beraber, kalabalık partili grubu da yanlarına alarak CHP Edremit ilçe binasında yerel basına önemli açıklamalarda bulundular.

Dün yerel bir Gazetede yayınlanan “Edremit CHP  Saka’cılar ve Arslan’cılar diye iki gruba bölündüler” şeklindeki habere tepki göstermek için bir araya gelen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve beraberindekiler basın açıklamasında bulundu. CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım’ın Ankara’da olması sebebiyle söze ilk olarak Edremit CHP Teşkilatı yöneticisi ve Hukuk Müşaviri Yusuf Sel başladı. Sel, böyle bir bölünmenin söz konusu dahi olmadığını belirterek, demokratik bir seçimle aday belirlediklerinin altını çizdi ve  birlik- beraberlik mesajı verdi.

Edremit CHP Belediye Başkan Aday adayı olarak parti içi seçim yarışına girip de az bir oy farkıyla seçimi kaybeden eski Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan da kısa bir konuşma gerçekleştirirken, birlik ve beraberlik mesajı vererek, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Partisinin ve Belediye Başkanları Kamil Saka’nın yanında olacaklarını vurgulayarak,  Basında çıkan bu tarz haberlerin partilerini yıpratmak amacıyla yapıldığını söyledi.

“Edremit’tin parasını yedirtmem” 

En son söz  alan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka sözlerine şöyle başladı “Ben ilk defa Belediye Başkanlığı yapmıyorum. 26 yıllık Belediye Başkanlığı tecrübemle bu görevdeyim Partililerimizin ve halkımın takdiri ile bu makamdayım. Evet doğrudur, menfaatleri doğrultusunda hareket etmediğim için yakın zamandan beri bazı basın kuruluşları tarafından yalan yanlış haberlerle hem partim, hem de şahsım yıpratılmak isteniyor. Neymiş efendim bazı çalışanları torba yasası ile düz memurluğa gönderdiğim için eleştiriliyorum. Evet burada da Edremit’tin menfaatlerini düşündüğüm için 23 çalışanımı gönderdim. Çünkü emekliliklerine 1 yıl veya daha az zaman kaldığı için, bunların içinde yeğenim ve çaycımız da vardır. Belediyeyi çok borç ile devraldık, seçimlerden sonra Belediye olarak 7,5 Milyon lira borç ödedik. Bu arkadaşlara yaklaşık 2,5 milyon ikramiye ödemeyelim, bunu hazinenin üstüne devredelim düşüncesi ile hareket ederek, Belediyemizi bu külfetten kurtarmak istedik. Eğer böyle düşünmek ve uygulamak suç ise ben suç işledim. Doğrudur iddia edildiği gibi seçim öncesi Tüm belediye çalışanları ile yaptığım konuşmalarda kimseyi işten çıkarmayacağımı söyledim doğrudur. Ama göreve geldikten sonra benim çalışma tempoma ayak uyduramayarak geri kalanlarla nasıl hizmet edeceğim Edremit’e? Tabi ki geri kalanlar ile yol alamam. Belediyemiz yatma yeri değil hizmet yeridir. Böyle düşünmek suç ise evet ben suç işlemişimdir. Başka iddia Muhtarlarla konuşmuşum evet doğrudur, konuşmuşumdur. Ne demişim mahallelerinizde aç, geçime muhtaç ve işe ihtiyacı olan aileler varsa bana bildirin dedim. Bunun neresi suç? Tutup partizanlık yapıp, Partilimden istememişim. Evet halkımı düşünmek suç ise evet ben suç işlemişimdir. Kısacası arkadaşlar değerli basın mensubları şunu herkes çok iyi bilsin bazı basın kuruluşları tarafından kasıtlı olarak yıpratılmaya çalışılıyorum. Çünkü resmen benden bazı basın mensupları ‘bize ne kadar para ayırdınız? Oluşturduğunuz havuzdan bizim payımıza düşen nedir?’ diye fütursuzca istekte bulunmuştur. Kesin bir dille söylüyorum hiçbir basın mensubuna ve kuruluşuna Edremit’tin parasını vermem ve yedirtmem.

Bu böyle bilinsin.  Böyle itham edici haberlere de basın toplantısı yoluyla da cevap vermeyeceğim. Bu böyle biline. Biz parti olarak arkadaşlarımızla dimdik ayaktayız ve ayakta kalacağız. Amacımız ne olursa olsun, nasıl engellemeye kalkarlarsa kalksınlar, bizi Edremit Halkımıza hizmet etme yolunda engel teşkil edemeyecekler” dedi. Başkanın konuşmasından sonra basın toplantısı gazeteciler soru sormadığı için sona erdi. 

759 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri