ZEYTİNLİKLERİN TALANINA 71 BİN HAYIR
Tarih : 2014.07.17  09:06:32
2006 yılından bu yana altı kez meclise getirilen, zeytinlik sahaların yatırıma açılmasına ilişkin kanunun kaldırılması amacıyla Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Salih Madra tarafından Change.org’da başlatılan imza kampanyası devam ediyor. 71 bin 140 destekçiye ulaşılan kampanyanın devam ettiğini söyleyen Salih Madra, “Ne kadar imza olursa devam. Onlar defalarca bu tasarıyı getirdi biz de usanmadan mücadele edeceğiz” dedi.

 

Geçtiğimiz hafta Salı günü Tali Komisyon olan Tarım Komisyonunda görüşülen zeytinlik sahaların yatırıma açılmasına ilişkin kanuna karşı Körfezde mücadele sürüyor. Yasanın zeytinciliğin altına konulan dinamit olduğunu söyleyen Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Salih Madra, Tarım Komisyonunun Sanayi alt komisyonuna görüş bildireceğini, tasarının kabul edildiğine dair söylemlerin dedikodudan ibaret olduğunu ve mücadelenin devam ettiğini söyledi.

 

“EN HASSAS DAVRANAN KÖRFEZ OLDU”

 

Körfez’deki Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları ve Zeytin Derneklerinin konuya en hassas yaklaşan kurumlar olduğunu kaydeden Salih Madra, yasa tasarısının kabul edilmemesi için Ayvalık’tan Osmaniye’ye kadar olan zeytin bölgelerinde bütün demokratik kitle örgütlerinin tasarının kaldırılması için mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekti.  Change. Org’da başlattığı kampanyasını  devam ettiğini hatırlatan Madra, “Ne kadar imza olursa devam. Onlar defalarca bu tasarıyı getirdi biz de usanmadan mücadele edeceğiz” dedi.

 

 “TÜRKİYE’NİN ZEYTİNLİKLERİNİN ÖLÜM FERMANINA HAYIR! ZEYTİN HAYATTIR”
Change.org’da ‘Türkiye’nin zeytinliklerinin ölüm fermanına hayır! Zeytin Hayattır’ başlığı ile devam eden imza kampanyasında, “Zeytin, kültürümüzün, yemeklerimizin, Ege’nin olmazsa olmazı şimdi bu topraklardan göçüp gitmek üzere. Bölgede en büyük zeytin üreticisi olan Türkiye, kendi elleriyle zeytini öldürmeye kalkıyor. 2006 yılından beri defalarca kez denendiği gibi bu kez de zeytincilik ve doğa katledilmek isteniyor. Meclis’e getirilen yasa tasarısı onaylanırsa, ne sofralarda zeytin eskisi gibi olacak, ne de zeytincilik… Barışın sembolü Anadolu topraklarından sökülüp atılacak! Şimdi, bu kampanyayı imzalayarak yetkililerden zeytinliklerden ellerini çekmelerini ve zeytinin ölüm fermanı anlamına gelen yasa tasarısını iptal etmelerini isteme zamanı! Eğer yasa tasarısı onaylanırsa, zeytinliklerimiz madencilerin, enerji şirketlerinin, yol müteahhitlerinin ve inşaat devlerinin arka bahçesi haline gelecek. Bugün hepimizi besleyen, yüzlerce aileyi doyuran topraklar birer şantiye, zehir depolama sahası olacak. Yeni yasa, zeytinlikleri bu faciaya açmakla kalmıyor, zeytinliğin tanımını toptan değiştiriyor. Bu tasarıyla, 25 dönümden (25.000 metrekare) küçük zeytinlikler sıradan arazi olarak görülüyor. Türkiye’deki zeytinliklerin ortalama büyüklüğünün 10 dönüm olduğu düşünülürse, yasa tasarısının çaldığı tehlike çanları daha da yakından duyuluyor. Hep beraber harekete geçerek zeytinlikleri kurtarabilir, tüm Türkiye’nin bu konudan haberdar olup kenetlenmesini sağlayabiliriz. Lütfen kampanyayı imzala, paylaş, duymayan kalmasın. Umutla,’ denildi.

635 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri