KÖYLÜ 'DAM' İSTEDİ, BAŞKAN 'OTEL' ÖNERDİ
Tarih : 2014.07.17  09:10:16
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, mahalleye dönüştürülen 42 köy için devrim yaratacak 'Hayvan Oteli' ve 'Biyogaz' projesini hayata geçiriyor. Köylü, 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan 84 milyon avroluk proje sayesinde hem para kazanacak hem de mutfak ve ısınmada sıcak su kullanabilecek.

HER KÖYE 2 MİLYON AVRO
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüştürülen Halkapınar Köyü'nü ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yılmaz'a Belediye başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Mürsel Sabancı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan da eşlik etti. Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerinin kendilerinden nasıl hizmetler beklediklerini sordu. Mahallenin ileri gelenleri, öncelikle hayvan kokusu ve pisliğinden kurtulmak için dam istediklerini belirtti. Başkan Yılmaz konuyla ilgili bir inceleme yapmak istediğini belirterek, Halkapınar'da dam yapılabilecek arazileri gezdi. Yakın civarda bulunan büyükbaş hayvan çiftliklerine giderek, hayvanların kaldığı modern damları, gübre depolama alanlarını inceledi. İncelemenin ardından kurmaylarıyla istişare eden Başkan Yücel Yılmaz, mahalle sakinlerine devrim yaratacak bir teklifte bulundu.
BELEDİYE İNEKLERE BAKACAK
YEMİNİ DE KÖYLÜ ÜRETECEK
 
Mahalledeki tüm inekleri, belediyenin kontrol edeceği bir Hayvan Oteli'nde barındırmayı öneren Başkan Yılmaz, konuyu şu şekilde açıkladı: "Elinizdeki hayvanları ve süt sağma makinelerini satın alacağız. Damlarınızı temizleyeceğiz. Senin elindeki hayvan sayısı kadar size daha iyi süt veren hayvan vereceğiz. Yüksek verimli 'Holstein' ineklerinden satın alarak Hayvan Oteli'ne koyabiliriz. Bu hayvanların veteriner gibi işlerini de belediye halledecek. Bu ineklere de devlet sigortası yaptırılır. Krediyi de yine siz hiç cebinizden para harcamadan Hayvan Oteli'nden gelen gelirle ödeyebilirsiniz. Yine bu hayvanların yemlerini mahallenizdeki arazilere ekeceksiniz, biz de yemleri sizden satın alacağız. Yine belediyenin ilçe merkezinde ve mahallelerde kullanacağı çiçekleri de arazilerinizde yetiştirebilirsiniz. Ayrıca diğer büyükbaş hayvanlar için de Hayvan Oteli'nde ayrı bir bölüm yapılacak.  Hayvanlar kan testi gibi sağlık kontrollerinden geçtikten sonra otele girebilecek." diye konuştu.
MAHALLELİ "BU PROJEYE VARIZ" DEDİ
Başkan Yılmaz'ın "Bu projeyi çalıştırabilir misiniz?" sorusuna mahalle sakinleri "Biz sizden dam istedik siz bize çok daha iyisini önerdiniz. Bizim burada önerdiğiniz proje için uygun araziler var. Biz projeyi memnuniyetle kabul ederiz. Böyle bir projenin yıllardır hayalini kuruyorduk. Başkanım biz sizin her türlü projenizin arkasındayız" yanıtını verdi.
EVLER SICAK SU İLE ISINACAK
Projenin sadece Hayvan Oteli ile sınırlı olmadığını vurgulayan Başkan Yılmaz, Hayvan Oteli'nden toplanacak olan gübrenin de zararsız hale getirileceğini belirtti. Gübreden, biyogaz üreterek mahalle sakinlerine şehir konforu getirileceği müjdesini de veren Başkan Yılmaz: "Biyogaz sayesinde evlerinize sıcak su gelecek. Sıcak suyu ısınma, mutfak ve banyoda kullanabileceksiniz" dedi.  

296 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri