GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ!
Tarih : 2014.07.18  09:15:30
MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı’nın AKIL VE VİCDANI hiçe sayan basın açıklaması Balıkesir gündemine bomba gibi düştü.

Yapılan açıklama, başta ülkücü görüşe mensup MHP’liler olmak üzere, Balıkesir halkınca hayret ve nefretle karşılandı. Ülkücü harekete mensup bazı isimler, çiçeği burnunda İl Başkanı Argun Atıcı’nın derhal İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi gerektiği yönünde görüş bildirip bu tür açıklamaların MHP’ye zarar verdiğini dile getirdiler. Ülkücülerin en büyük tepkisi , aklı ve vicdanı hiçe sayan ve sadece mevzuat çerçevesini ön plana alan açıklamanın son paragrafındaki “önceki belediyelerin mevzuat uygulamalarında yanlışlıklar var ise bu yanlışlıklar vicdanlara ve akla uymuyorsa, mevzuat çerçevesinde gerekli işlemleri yaparsınız” cümlesine yönelik bir tepki.  Hatta bazı MHP’liler, MHP, akıl ve vicdanla bağdaşmayan mevzuatların gölgesine sığınan anlayışların partisi değildir, vicdan ve akla sığmayan davranışların da karşısındayız diyerek Argun Atıcı’nın derhal istifa etmesi gerektiğini ve bu konuyu parti Genel Merkezi’ne iletebileceklerini söyledi.

Sayın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur Beyefendi diye başlayan açıklama aynen şöyle;   Balıkesir 30 Mart 2014 yılı Büyük Şehir Belediye Başkan seçimlerinde Balıkesir halkı size oy vererek

Başkanlık makamına getirmiştir. Bu makam bir hizmet makamıdır. Bu sebeple bu hizmet makamının sizlere emanet olarak verildiğini unutmamak gerekir. Kötüleme veya kayıkçı dövüşü ile hiçbir yere varılmayacağını, zamanın çok hızlı ilerlediğini size ve mahiyetinizdeki görevlilere hatırlatmak isterim.

Seçimlerin üzerinden  4 ay gibi bir süre geçti. Balıkesir halkına çeşitli sözler verdiniz. Bu sözleri bir an önce yerine getirmek için kurucu Belediye Başkanı olmanız sebebiyle önce bulunduğunuz makamları kurumlaştırmanız gerekmektedir.

 18000 kişiye iş vereceğinizi ve Balıkesir İlinde işsiz kalmayacağını astırdığınız izinli afiş ve Billboardlar ile ilan ettiniz. Bu sebeple biran önce  istihdam alanları oluşturmanız gerekmektedir.

Ayrıca belediye hizmetlerinin aksamaması içinde 6 Eylül ve Karesi Belediyeleri arasında uyum ve  organizasyonu sağlamanız beklenmektedir.

Bunun akabinde bahar aylarının yağmurlu ve sıcak geçmesi sebebiyle sinek oranının fazla olacağı bilinmesine rağmen ilaçlama tedbirlerinin alınmadığı, ayrıca sıcaklıkların etkisiyle sararan  refüj otlarının düzenli sulamalarının yapılmadığı görülmektedir.

Sayın Başkanım,

Daha önceki belediyelerinin mevzuat uygulamalarında  yanlışlıklar var ise bu yanlışlıklar vicdanlara ve akla uymuyorsa mevzuat çerçevesinde gerekli işlemleri yaparsınız.

Balıkesir halkı sizden bu tür politik karamalar yerine hizmet beklemektedir.

Saygılarımla.

490 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri