DUALAR GAZZE'YE
Tarih : 2014.07.19  10:05:51
Altıeylül Belediyesi Şehri Ramazan Gecelerinde, Ramazan Ruhu yaşatılmaya devam edilirken, Gazze'de işlenen insanlık suçu unutulmadı.

Bu yıl ilki düzenlenen Altıeylül Belediyesi Şehr-i Ramazan Geceleri vatandaşa dolu dolu Ramazan geceleri yaşatmaya devam ediyor. Gerek merkezde, gerekse kırsalda devam eden etkinliklerde, Kur'an- ı Kerim Tilavetleri, ilahiler, tasavvuf müziği dinletileri ve semazen gösterileriyle, Ramazan ruhuna uygun etkinlikler, mehteran ve yöresel gösteriler halkla buluşturuluyor. Ramazan ayı ortalarında başlayan Gazze'de işlenen insanlık suçuna, zulme, duyarsız kalmayan etkinliklerde, zulüm altındaki insanlık için dualar ediliyor. 

Gökköy'de düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan Bahtınur Hoca, Kur'an Tilavetleri ve ilahileri ile geceye katılırken, zor durumda olanlar için hep beraber dualar edildi. İlk kez Ramazan etkinlikleri düzenlenen Gökköy'de vatandaşlar Başkan Zekai Kafaoğlu'na teşekkür etti. Kendilerini unutmadıkları ve zulüm altındaki din kardeşlerine duyarlılıkları için ayrıca mutlu olduklarını belirttiler. Başkan Kafaoğlu'na hayır dualar eden “Fatma teyze'ye, biz halka hizmet için geldik” şeklinde konuşan Başkan, halka hitaben de "Değerli dostlar bugün akşam sizlerle beraberiz. Altıeylül Belediyesi olarak, Ramazanı daha dolu yaşayalım ve vatandaşımız bunu hissetsin diye Balıkesir merkezde de 30 gün boyunca miting alanınında programlarımız var. Bu etkinliklerden kırsal mahallelerimiz de faydalansın diye nüfusu büyük olan kırsal mahallelerimize de bu etkinlikleri taşıdık. Gökköy'ün bir yol sorunu olduğunu biliyoruz. Yakinen takip ediyoruz. Müteahhit firma yolu bitirmek üzere, bitirir bitirmez de Büyükşehir İle görüşüp üzerinin asfaltını mutlaka yapıp tamamlayacağız. Onun yanında da demir yolunun altından geçen köprüden de kavşağa kadar karayolları izin vermiyordu. Bursa'da karayollarıyla mücadele ettik ve o izini de aldık. Sadece orada bir vatandaşımızın tarlası var. Onunla ilgili bir istimlak sorunu var. Onu da mutlaka çözeceğiz. Çözümsüz bırakamayız, sorunları çözmek için buradayız. İnşallah Bayramdan sonra da istimlak sorununu çözerek o yolun da mutlaka kavşağa bağlanmasını sağlayacağız.. Sulama sorunu ile ilgili de barajın ihalesi yapıldı yer teslimi yapıldı, hiç bir problem yok, iş akışıyla ilgili planları ve programları yapıyoruz. Müteahit firma en kısa zamanda işe başlayarak o süresinde mutlaka teslim edecek. Allah'ın izni ile gönülleri almaya devam edeceğiz. 10 Ağustos'ta sizlerin oyları ile ilk defa Cumhurbaşkanı seçilecek. İnşallah Allah’ın izni ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ımız sizlerin oyları ile Cumhurbaşkanı seçilecek. Kadir geceniz ve Bayramınız şimdiden mübarek olsun" dedi.

228 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri