HAYIRSEVERDEN YENİ OKUL
Tarih : 2014.08.06  09:28:07
Balıkesir'e daha önceden sağlık ocakları, spor salonu ve okullar yaptıran hayırsever Nuran Oğuz, 16 derslikli yeni bir okul yaptırmak için protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan 81 yaşındaki Hayırsever Oğuz, "Ömrüm yettikçe Milli Eğitim'den desteğimi esirgemeyeceğim" dedi.

Balıkesir'e 16 derslikli yeni okul yaptıracak olan Nuran Oğuz, protokol imzaladı. Balıkesir Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karesi Belediyesi ile ortak olarak imzalanan protokol imza töreninde Vali Ahmet Turhan, Hayırsever Nuran Oğuz'a teşekkür etti. Vali Turhan, "Nuran Teyzemiz Balıkesir'in değerlerinden 'iyi ki varsın' dediğimiz bir büyüğümüz. Kendisi tam bir eğitim gönüllüsü. 2007 yılında Balıkesir'e 20 derslikli içinde spor salon olan güzel bir Anadolu lisesi kazandırmıştı. Yine TBMM tarafından 2009'da üstün hizmet madalyası ile Balıkesirimizi onurlandırmıştı. Kendisi gençleri, çocukları çok seviyor. İnancımızda, amel defterimizi kapatmayacak hizmetlerden biri de okullarımız. Bu kapsamda kendisi bizleri duygulandıran, bizler için anlamlı olan yeni bir hayır işi gerçekleştiriyor. Güzel okulumuzun bahçesine 16 derslikli yeni bir okul yapacağız. Bunun temelini de Nuran Hanımefendinin katkıları ile atıyoruz. Kendisine gönülden teşekkür ediyorum. dedi. 
Hayırsever Nuran Oğuz, "Ben çok mutluyum. Okullar yapıldıkça daha da mutlu oluyorum. Allah yardım etsin, çocuklarımız okusun insan olsunlar.2 Sağlık Ocağı, 1 Anaokulu, 1 İlkokul, Spor Salonu ve oturduğum evi de erkek öğrenci yurdu olarak verdim. Her ikimizin ölümünden sonra oturduğum ev erkek öğrenci yurdunun. Ömrüm yettikçe Milli Eğitim'den desteğimi esirgemeyeceğim" şeklinde konuştu. 
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ise Hayırsever Nuran Oğuz'un isteğini kırmayarak okula bir çocuk parkı yapma sözü verdi. Başkan Yılmaz, "Eğitim hayatımızda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Nuran Hanım gibi önemli bir fedakarlıkta bulunarak yapılan hayırsever okulları daha anlamlı oluyor. Bizde belediye olarak üstümüze düşen görevi yapmamızdan kimsenin şüphesi olmasın. Okulun dış görünüşü ve fiziksel şartları ile ilgili olarak her şeyi yapmaya hazırız" dedi.
Son olarak söz alan Vali Ahmet Turhan, "Halkımızın okul alanlarından yararlanması çok önemli. İnşallah belediyelerimiz ile halkımızın da okullardan faydalanabileceği alanlar yapacağız. Bu tam bir merkezi idare, yerel yönetim ve hayırsever ortaklığında yapılan bir iş. 250 bin TL'sini Nuran Teyzemiz verecek, okulun bahçe düzenlemesini belediyemiz yapacak. Kalan kısmını da biz tamamlayacağız. Bu çok değerli bir para. Bu para Nuran Teyzemizin birikimini eğitime bahşetmesi" şeklinde konuştu. 

347 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri