SON YOLCULUĞUNA BELEDİYEDEN UĞURLANDI
Tarih : 2014.08.14  09:27:29
87 yaşında hayata veda eden Ayvalık eski Belediye Başkanlarından İzzet Aygüner, için Belediye önünde tören düzenlendi. Saatli Camiinde kılınan öğle namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verilen İzzet Aygüner, gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Ayvalık'ta 1973- 1987 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yapan İzzet Aygüner,1 ay önce yakalandığı rahatsızlık sonucu 87 yaşında yaşamını yitirdi.  Ayvalık’taki evinde Salı günü yaşama veda eden Aygüner için bir tören de 3 dönem aralıksız görev yaptığı belediye binası önünde düzenlendi.

TÜRK BAYRAĞINA SARILI TABUTUNU BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ GENÇER DE TAŞIDI

İlçenin en eski sendikacılarından olan ve belediye başkanlığı görevinde ilçenin su ve kanalizasyon hatlarını yapan belediye başkanı olarak bilinen Aygüner için bir tören de üç dönem aralıksız görev yaptığı belediye binasında yapıldı. Türk bayrağına sarılı tabutu,  belediyeye getirilişi ve cenaze arabasına konulması sırasında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de omzunda taşıdı. Aygüner için Ayvalık Belediyesi önündeki cenaze törenine;  Başkan Gençer'in yanı sıra eski ve yeni belediye meclis üyeleri, Aygüner ailesi ve sevenleri katıldı.

“KENDİSİNE AYVALIK OLARAK,  CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK, AYVALIK'I SEVENLER OLARAK ÇOK ŞEYLER BORÇLUYUZ”

Belediye Başkanı Gençer törende şunları söyledi; "Bugün hepimizin çok sevdiği İzzet ağabeyimiz aramızdan ayrıldı. Ayvalık'a 1973 ile 1987 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yapmış, gerçek halkın adamı olmuş. Görevi sırasında insanlara sevgi vermiş, üç çocuk, 7 torun sahibi olmuş bir ağabeyimiz. Kendisi çok iyi bir cumhuriyetçi ve Cumhuriyet Halk Partili ağabeyimiz. Gerçekten görevi süresi içinde özellikle halkla olan samimi ilişkisi ve beraber çalıştığı arkadaşlarıyla sevgi içinde çalışması hep bize örnek olması gereken davranıştır. 3 dönem bir şehirde belediye başkanı seçilmek çok büyük bir onurdur. O onurda şimdi evlatlarına ve torunlarına kalmıştır. Hepimize örnek olacak bir hayat yaşamış sevgi dolu bir insandır. 30 Mart seçimleri öncesinde yine kendisi iyi bir Cumhuriyet Halk Partili olarak ve bir şehire olan sevgisiyle bize de elinden gelen desteği sonuna kadar vermiştir. Kendisine Ayvalık olarak,  Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Ayvalık'ı sevenler olarak çok şeyler borçluyuz. Bu gün burada görüyorum ki hepinizin yüzündeki ifade, hepinizin buraya koşarak sevgiyle gelmesi İzzet Ağabeyimizin ne kadar doğru bir hayat yaşadığını, Ayvalık'a nasıl hizmet ettiğinin göstergesidir. O yüzden kendisini buradan rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Ayvalıklılara başsağlığı diliyoruz. İzzet Aygüner'in bu kişiliği hepimize örnek olmasını diliyorum” dedi. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Ayvalık Belediyesi önünde cenaze namazı kılındı. Aygüner'in naaşı daha sonra evine götürüldü. Ayvalık Saatli Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Aygüner'in cenazesi şehir mezarlığında toprağa verildi. Saatli Camiindeki cenaze törenine, kardeşleri Güney Aygüner, Meral Aygüner,  Meriç Özgen, oğlu Emekli Albay Mehmet Aygüner, kızları Mevlüde Kolaşınlı ve Dilek Kamerli, Balıkesir’de toplantıda olduğu için katılmayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i vekaleten Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, CHP İlçe Başkanı Asım Sürer, ilçe yönetimi, Küçükköy eski Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, ATO Başkanı İbrahim Kantarcı, ATO yönetimi, iş adamları, esnaf ve vatandaşların bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Nilgün KAYA

1080 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri