STRATEJİK PLAN DIŞ PAYDAŞLAR TOPLANTISI YAPILDI
Tarih : 2014.08.15  09:53:29
2014-2019 dönemi Balıkesir Altıeylül Belediyesi Stratejik Plan Dış Paydaş Anket Çalışması konulu toplantı Pamukçu Sedefne Termal Otel’de yapıldı.

Altıeylül Belediyesi 2014-2019 Dönemi Stratejik Planına Hazırlık Çalışmalarına katkı sağlanması ve  gerçekçi bir strateji oluşturulması için hazırlanan bir toplantı yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,  "Altıeylül bizim büyük bir ailemiz. Bu ailenin geleceğiyle ilgili stratejik planlar yapıyoruz. Bununla ilgili İç paydaşlar, dış paydaşlar ve değişik kesimlerin düşünceleri, görüşleri, fikirleri ve katkıları bizim için çok önemli. Çünkü yola çıkarken  katılımcı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyeceğimizi söylemiştik. Bunun lafta kalmaması lazım. Logomuz belirlenirken de yine böyle bir yol izlemiştik. 2014-2019 5 yıllık bir planı kapsıyor ve geleceğimizi ilgilendiriyor. Bununla ilgili olarak siz değerli katılımcıların fikirleri bizim için önemli. Bununla ilgili bir anket çalışmamız var. Sorulan sorulara sizin objektif şekilde, düşüncelerinizi, önerilerinizi, gerçekleri veya hayal gücünüzü yansıtmanız, bu stratejik planı hazırlayan arkadaşlarımıza yol gösterecek ve mutlaka değerlendirilecektir. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

Toplantıya katılan Oda ve Dernek Yöneticileri ile resmi kurum temsilcilerinden oluşan 57 dış paydaş Altıeylül Belediyesi tarafından yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili görüş beklenti ve önerilerini dile getirdiler.

Stratejik planın yasal gerekçelerini anlatan Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Eray, "Stratejik Plan Belediye'nin Anayasası gibi oluyor. Biz bu 5 yıllık süreç içerisinde neyi, nasıl yapacağımızı gösteren bir kitapçık hazırladık. Stratejik planın hazırlanmasında en önemli husus sizlerin de katımının sağlanmasıdır" diyerek konuyla ilgili bir sunumda bulundu.

Katılımcılar; Altıeylül Belediyesi'nin gelecekteki 5 yıla yönelik görüş ve düşüncelerinin alınmasından dolayı duydukları memnuniyetini dile getirerek kendilerine verilen değer için teşekkür ettiler.

Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil belediyenin Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sunduğu projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Aycil Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, Kurumsal Kültür Eğitimi konulu GMKA Projeleri'nin teslim edildiğini, yine Süt Sığırcılığı konulu bir GMKA projesi ile Suça Sürüklenen Çocuklarla ilgili bir AB Projesi'nin hazırlanmakta olduğunu belirtti.

Toplantı akşam yemeğiyle son buldu.

 

314 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri