BALIKESİR'DE KANLI DÜĞÜN BASKINI
Tarih : 2014.08.16  08:59:46
Balıkesir'de öfkeli dayı düğün salonunu basıp elindeki silahla etrafa rastgele ateş açtı. 2 kişinin öldüğü ve 6 kişinin yaralandığı olayda tetiği çeken dayı olay yerinde polis ekiplerince yakalandı.

Balıkesir'de dünya evine girmek isteyen Gülden ve Tekin çiftinin düğününde kan aktı. Edinilen bilgiye göre, bir düğün Salonu'nda yapılan düğüne gelen gelinin dayısı yanında getirdiği pompalı tüfek ile etrafa rastgele ateş açtı. Düğünde bulunan ve damadın akrabası olduğu öğrenilen Nevzat Vay, olay yerinde ağır yaralandı. 112 ekiplerince hastaneye kaldırılmak istenen Nevzat Vay yolda hayatını kaybetti. Açılan ateşte, Fatma Uydaş, Aslı Gümüş, Aliye Vay, Gültekin Vay, Aytekin Vay, Cemil Can Aslan ile adının Murat olduğu öğrenilen yaralılar Balıkesir Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
Öte yandan olayı gerçekleştiren F.Ç. isimli dayı olay yerinde polis ekiplerince yakalandı. Şüpheli dayının yeğeninin evlenmesine karşı olduğu iddia edildi. 
Olayın duyulması ile birlikte yaralıların yakınları Balıkesir Devlet Hastanesi'ne akın etti. Polisin hastane bahçesinde güvenlik önlemi aldığı görülürken, yabancı şahıslar hastane bahçesine alınmadı. 

BABA-OĞULUN CENAZESİ AYDIN’A GÖNDERİLDİ 
Balıkesir’de pompalı tüfekle düğünü basan öfkeli dayının öldürdüğü damat ve babasının cenazesi, yapılan otopsinin ardından komşusuna teslim edildi. Kana bulanan düğüne şahitlik eden komşusu, yaşanan dehşet dakikalarını anlattı. Damadın yüzüğü ile gelin arabasının anahtarını gösteren 46 yaşındaki Raşit Kuzu, “Küçük kıyamet yaşadık” dedi. 
Edinilen bilgiye göre, olay dün gece saat 23.00 sıralarında, Hacı İsmail Mahallesi Zağnospaşa Caddesi'ndeki üzerinde bulunan bir düğün salonunda meydana geldi. Gelin Gülden Aykurt ile damat Aytekin Vay'ın kına gecesinin devam ettiği sırada kızın dayısı Mehmet Fatih Ç., pompalı tüfekle düğün salonunu bastı. 
Şüphelinin silahından çıkan kurşunlarla damat Aytekin Vay ve damadın babası Nevzat Vay olay yerinde hayatını kaybetti. Damadın kardeşi Murat Vay ağır yaralanırken, diğer kardeşi Gültekin Vay anne Aliye Vay, Fatma Uydaş, Aslı Gümüş ve Cemil Can Aslan da yaralandı.
Cenazeler yapılan ilk incelemelerinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. İşlemlerin ardından en mutlu gününde ölen baba-oğulun cenazesi komşuları Raşit Kuzu’ya teslim edildi.
Damadın düğün yüzüğünü ve gelin arabasının anahtarını gösteren 46 yaşındaki Kuzu, yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. 
Aydın’dan Balıkesir’e düğüne gittiklerini ifade eden Kuzu, “Kız evi bizi çok iyi karşıladı. Akşam saatlerinde düğün yerine gittik. Her şey çok güzeldi. Herkes oyunlar oynadı. Takılar takıldı. Pastalar kesildi. Damat, ailesiyle birlikte oyuna geçtiğinde içeri biri geldi. Biz o onda, onun kim olduğunu bilmiyorduk. Silah sesinin ardından damat ve ailesinin yere düştüğünü gördük. Ortam çok kötüydü. Anlatmakla tarif edilemez. Gerek erkek gerekse kız tarafı açısından çok kötü bir şey. İki kişi vefat etti. Kız tarafı da çok mağdur oldu. Onlardan da yaralananlar varmış. Kızın arkadaşının annesi de yerde yatıyordu. Belinde kurşun varmış” dedi.
Yaşadığı dehşeti küçük kıyamet olarak değerlendiren Kuzu, “Dehşet anını gördüm. Şüpheli dayının saldırı öncesi gelip takı taktığını söylediler. Rahatsız hasta biri olduğunu ifade ettiler. Gelinin dayısı olduğu için problemleri de yokmuş. Aile çok iyi bir aileydi.Şuan cenazemizi aldık Aydın’a götüreceğiz. Orada toprağa verilecekler. Bu hafta sonu da Aydın’da düğün yapılacaktı” diye konuştu.

1719 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri