KATI ATIK TOPLAMA TEKNESİ HİZMETE GİRDİ
Tarih : 2014.08.19  08:57:57
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ege ve Marmara denizlerine kıyıları olan şehirde sahil temizlemesi yapılabilmesi için kiralanan ‘Katı Atık Toplama’ teknesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından Altınoluk’ta hizmete girdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan katı atık toplama teknesinin hizmete girme etkinliğine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve vatandaşlar katıldı. 

 Bir ay önce Burhaniye’den Altınoluk tarafına çalışmaya başlayan teknenin bu yıl 5 ila 7 metreküp arasında katı atık toplaması hedefleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı açıklamada, Çevre Kontrol Koruma Daire Başkanlığı’nın kontrolünde çalışmanın devam ettirildiğini söyleyerek amaçlarının gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu dile getirdi.

Uğur, “hedefimiz Edremit’te kanalizasyon şebekesi kurup, arıtma tesisi ile egemizin incisi Edremit körfezimizi temiz tutmaktır. Önümüzdeki yıl bu çalışmalarımızı daha erken başlatacağız ve daha büyük gemilerle daha geniş bir alanda temizleme çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diyerek  temizlik konusunda hassas olduklarını ifade etti.  Başkan Uğur, tekneye binerek çöp toplama işlemini bizzat yerinde inceledi. Uğur, daha sonra çay bahçesinde oturarak vatandaşların sorunlarını dinledi

409 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri