BAŞKAN UĞUR SÖZLERİNİN ARKASINDA
Tarih : 2014.08.23  09:15:36
30 Mart seçimlerinden önce çay deresi projesini hayata geçireceğinin sözünü veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, verdiği sözü tutarak, çay deresi projesini hayata geçirmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi ile DSİ’nin ortak olarak yürüttüğü Çay Deresi temizleme çalışmaları devam ediyor.  Derenin temizliğinin bitmesiyle birlikte yapılacak olan ölçümleme ve derenin eğim ölçüm çalışmalarına yer verileceği belirtildi. Başkan Uğur yaptığı açıklamada “Yapılan çalışma, Otel Basri’nin altındaki köprüden itibaren yukarı doğru devam etmektedir. Çalışma, dere kenarından geçmekte olan halkımızın büyük ilgisini çekmiştir. Vatandaşlarımız Balıkesir’imiz için başlatılan bu temizlik çalışmasının hayırlı uğurlu olmasını diledi” dedi.

ÇALIŞMALARI BİZZAT TAKİP EDİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Uğur, bu kapsamda ilk olarak, Eski Kepsut Caddesi’nde gerçekleştirilen yol yapım çalışmalarını inceledi. Eski Kepsut Caddesi üzerinde gerçekleştirilen hemzemin geçit iyileştirme çalışmaları ile geçiş konforunun yükseltilmesinin amaçlandığını belirtti. Başkan Uğur, daha sonra İzmir yolu üzerinde yapımına başlanan Şehir Hastanesi çalışmalarını yerinde inceledi. Şehir Hastanesinin temel güçlendirme çalışmaları kapsamında 2500 adet Fore kazık çalışması yapılarak zeminin depreme dayanıklı hale getirileceğini ifade etti. Şehir Hastanesi’nin 850 yatak kapasiteli olacağını ve Balıkesir’in 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak nitelikte olduğunu belirtti. Başkan Uğur, son olarak Zağnos Paşa Meydanı yanında bulunan ve trafiğe kapatılarak yeniden düzenlemesi yapılan Karesi Sokağı`nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Karesi Sokağı’nın trafiğe kapatılarak tamamen yayaların kullanımına açılacağını söyleyen Başkan Uğur, meydana ayrıca 7 adet ıhlamur ağacının dikileceğini ve yeni yeşil alanlar oluşturulacağını ifade etti.

400 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri