“AÇIKLAMALAR TAMAMEN SİYASİ!”
Tarih : 2014.08.25  10:44:20
Zeytin Sineği İle havadan mücadeleye tepki gösteren GÜMÇED Başkanı M.Akif Öznal’ın açıklamalarına ilk tepki Ak Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Av. M. Birol Şahin’den geldi.

Av. M. Birol Şahin, gazetemiz Balıkesir Temsilcisi Rahmi Göçer’e yaptığı açıklamada GÜMÇED Başkanı Öznal’ın iddialarına sert çıktı.

“ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ?”

Şahin, ilaçlamanın, zeytin üreticilerinin talebi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmara ve Körfez Bölgesinde bütün zeytin ağaçlarının korunması için 3 milyon bütçe ayrılarak yapıldığını söyledi. Uçakla ilaçlamaya tepki gösteren GÜMÇED Başkanı Öznal’a seslenerek şu açıklamalarda bulundu: “Madem bu kadar doğa sevginiz var. Yıllarca, Körfez sahil belşdelerinin kıyılarında zeytinliklerin kar hırsıyla imar rantına kurban edilirken siz neredeydiniz?..

“İBRETLİK ÇELİŞKİ…”

CHP’li ağırlıkta olan belediyelerin göz yumduğu kıyı ve zeytinliklerin yok edilip işgal edilirken sessiz kalanlar ile bu işlerden birkaç yazlık da ben çıkarayım biraz para kazanayım diye imar kuyruğuna girenlerin şimdi üreticinin talebini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi’ni “Doğa Katliamı” yapmakla suçlamaları ibretlik bir çelişki haline gelmiştir..” dedi.

“VİCDANIMIZ SIZLIYOR”

Kazdağlarına çıkıp kıyı şeridine bakıldığında kıyı ve zeytinlik katliamı yapılıp, kıyılarımızın, zeytinliklerimizin nasıl beton yığını haline dönüştürüldüğünü görmek mümkün olduğunu belirten Birol Şahin “kıyı bandına vicdanı sızlamadan bakabilmek mümkün değildir.

“İMAR TERÖRÜ”

Çevreyi doğayı sevip koruduğunu söyleyen kişi ve kurumların kıyılarımızın ve zeytinliklerimizin imar terörüne kurban edilmesi karşısında CHP Belediyeleriyle yasal yollarda bir mücadele ve engellemeye girişmemişlerdi. Ama aynı kişiler, maden ve birkaç taş ocağı hakkında ve son olarak da zeytin sineği mücadelesinde açıklama yapmaları tamamen siyasi bir tavırdır… Doğayı, kıyıları, zeytinlikleri  imara açan Belediye CHP’li olunca dut yemiş bülbüle dönenler, emekçi ve üreticinin yanında olan Ak Parti’li Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal mücadelesini yanlış bilgilerle gündeme taşımaları manidardır”

“HAKSIZ YERE ELEŞTİRİYORLAR”

Kanalizasyon sorunlarıyla ilgili de şunları söyledi:

“Güre, Akçay ve Altınoluk başta olmak üzere körfezdeki belediyelerin kanalizasyon arıtması yoktur. Kanalizasyon doğaya, denize serbest salınmaktadır. Arıtma için hassasiyeti olmayanlar ne gariptir ki, 30 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Güre’ye arıtma yapmayan Edremit’te Belediye Başkanlığı yapmaktadır. Yıllardır körfezin doğasına, tabiat yapısına, kıyı şeridine, zeytinliğine, denizine sahip çıkamayanlar şimdi Körfez’e sahip çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanımız A.Edip Uğur’u haksız yere eleştirmeleri hadlerine bile değildir”. Av.Birol Şahin’in bu açıklamalarına GÜMÇED Başkanı M.Akif Öznal’ın ne cevap vereceği kamuoyunda merakla bekleniyor.  Rahmi GÖÇER

361 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri