DAR VİRAJLAR TARİH OLUYOR
Tarih : 2014.08.25  10:51:09
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Sındırgı Simav bağlantı yoluna Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın katkılarıyla neşter vuruluyor.

Başkan Yavaş’ın Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür’ü makamında ziyaret ederek yol sorununu gündeme getirmesinin ardından Yolcupınar Mahallesi ile Hacı Hasan Çeşmesi arasında kalan 3 km’lik alanda çalışma başladı. Karayolları 14. Bölge Müdür yardımcısı Bekir Bozkurt ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş sahada inceleme yaptı.

Cumhuriyet tarihinin en eski yollarından biri olan dar ve keskin virajlar nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatan Sındırgı Simav yolunda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’la değişim hissedilmeye başlandı. Başkanın büyük önem verdiği yolda genişletme çalışması yapılıyor. Yıllardır Sındırgı Simav yolunda araç kullanan şoförler ise Başkan Yavaş’a duacı olduklarını ifade ettiler.

Sındırgı Simav yolundaki çalışmaları değerlendiren Başkan Yavaş; “Sındırgı Simav istikametindeki yolda 3 km’lik Yolcupınar düzlüğü ile Hacı Hasan Çeşmesi arasındaki bölgede yapım onarım çalışması yapılıyor. Virajlar genişletiliyor, kulplar alınıyor ve yol genişleme çalışması yapılıyor. Düşüncenin ana kaynağı bu istikamette 2050 yılında yapılması planlanan bir Düvertepe barajı var. Ondan dolayı Sındırgı Simav yoluna bir proje yapılamıyor. Yapılamama gerekçesi hali hazırdaki yol üzerindeki baraj projesi, yolun başka bir yere kaydırılması gerekiyor. Bu sebeple de buradaki yolda duble ya da 3 şeritli yol yapmak zaman alacak. Turizm bölgesi olan bu bölgede trafik hızlı. Kamyon trafiği var. Maden ve orman işlerinden dolayı. Bölge Müdürümüzden bir talepte bulunduk. Burada en azından genişletme çalışması yapılsın diye. Onlar da sağ olsun müteahhidi buraya yönlendirerek ilk etapta 3 km’lik, daha sonra da Hisaralan’dan Sındırgı’ya kadar olan virajların tamamının alınması ve bazı geçişlere büz konularak buranın düzeltilmesi için çalışma başlattılar. Çalışma bu yıl en zor etap olan 3 km’lik alanda yapılacak, önümüzdeki yıl  ise bu çalışma devam edecek, hem yolun genişlemesi sağlanacak hem de kulplar alınarak yol sorunu çözülecek. Sındırgı için son derece önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Çünkü dışardan gelen insanlar gündüz dahi bu yoldan geçmekten zorlanıyorlar. Çünkü dar bir yol. Kamyonla karşı karşıya geldiğinizde ciddi manada kaza riski artıran bir yol. Bu çalışmalardan dolayı bölge Müdürümüz Öner Özgür’e çok teşekkür ediyorum. Bölge Müdür yardımcısı Bekir Bozkurt ve şefi araziye gelerek incelemelerde bulundular. İncelemelerden sonra Bölge Müdür yardımcısı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi ve sorunları dinledi. Çalışma Simav bölgesinde bulunan Aksaz’a kadar devam edecek. Bu genişletme çalışması yolun bitimine kadar sürecek ve sürücüler rahat araç kullanabilecekler” dedi.

Rahmi GÖÇER

297 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri