EDREMİT SATAN DEĞİL, ALAN BELEDİYE OLDU..
Tarih : 2014.08.27  09:44:43
Edremit Belediyesi 2-B olarak bilinen 6292 sayılı yasa kapsamında ilçe sınırları içerisinde toplam 7 ayrı tapudan oluşan 51 dönüm (51 bin metrekare) araziyi satın aldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “7 ayrı araziyi satın alarak belediye mülkü haline getirdik. Edremit Belediyesi artık satan değil, alan belediye haline gelmiştir” dedi.

 

Edremit Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Kamil Saka’nın göreve gelmesinden sonra başlayan rüzgar tüm hızı ile devam ediyor. Önceki dönemlerde borç ve belediye mallarının satışı ile gündeme gelen Edremit Belediyesi’nde Kamil Saka döneminin henüz ilk beş aylık bir zaman dilimi içerisinde yaklaşık 10 milyon lira borç ödemesi yapılırken son olarak 2-B kapsamında ki 7 tapudan oluşan 51 dönümlük arazi belediye tarafından satın alındı.

 

Edremit’e bağlı Güre-Kavurmacılar, Pınarbaşı, Kadıköy ve Beyoba Mahallelerinde yer alan 7 ayrı tapudan oluşan, toplam 50 bin 777 metre kare tarla ve bağ-bahçe vasfında ki arazi 2-B olarak bilinen “Orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı” hükmünü içeren 6292 sayılı kanun kapsamında satışa çıkarılan bu yerler Edremit Belediyesi tarafından satın alındı.

 

İlçeye bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde 2 adet tarla vasfında ki toplam 8892,40 metrekare, Güre-Kavurmacılar Mahallesi’nde geleneksel Sarıkız hayırlarının yapıldığı alanın bulunduğu bir tapudan oluşan bağ-bahçe vasfında ki 20171 metrekare, Kadıköy Mahallesi’nde Şıp Şıp Dede türbesinin bulunduğu alanda bir tapudan oluşan bağ-bahçe vasfında ki 12662 metrekare, Beyoba Mahallesi’nde üç ayrı tapudan oluşan toplam 9051.26 metrekare arazi olmak üzere toplamda 7 ayrı tapudan oluşan 50 bin 777 metrekare arazi Edremit Belediye Meclisi’nin 05.06.2014 tarih ve 413 sayılı karar uyarınca satın alma işlemi gerçekleştirildi. Arazilerin satın alınması ile ilgili bilgi veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “İlçemizde Güre-Kavurmacılar, Kadıköy, Beyoba ve Pınarbaşı Mahallelerinden devreden 2-B kapsamında yaklaşık 51 dönüm yer vardı. Yaklaşık 2 milyon lira tutarında ki bu 7 ayrı tapudan oluşan gayrimenkulleri satın alarak belediye mülkiyeti haline getirdik. Söz konusu bu gayrimenkullerin bir kısmının bedelini peşin yatırarak, diğer gayrimenkulleri de taksitler halinde ödemek suretiyle 51 dönüm araziyi Belediyemize yani Edremit’lilere kazandırmış olduk. Bu yerler tüm Edremit halkına hayırlı olsun” dedi.

Başkan Saka, Edremit Belediyesi’nin artık satan değil alan bir belediye konuma geldiğini belirterek, “Göreve başladığımızdan bu yana geçen 5 aylık dönemde uyguladığımız tasarruf tedbirleri ile yaklaşık 10 milyon lira borç ödemesi yaptık. Personel maaşlarını beş ayıdır gününde ödüyoruz. Bunun yanında belediye olarak piyasadan yaptığımız alış-verişleri peşin ödeme yapılacak duruma getirdik” dedi. 

454 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri