BAŞKAN UĞUR’DAN KÖRFEZ ÇIKARMASI
Tarih : 2014.08.27  09:46:43
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kıyı şeridinde yapılabilecek projeler ve projelere uygun alanların belirlenmesi için Körfez Bölgesi’nde inceleme gezisi yaptı. Körfezi denizden gezen Uğur’un bir süre sonrada bölgeyi bir kez de havadan gezerek, bölge için yapılacak yatırımlara yön vereceği bildirildi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in yanı sıra Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Edremit Körfezi Ak Parti İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 35 teknik yetkilisiyle gerçekleştirdiği inceleme gezisinde konuyla ilgili bilgi veren Başkan Uğur,  kıyı şeridinde yeşil alan, ulaşım, eğlence, alt yapı, turizm, kıyı dönüşümü ile ilgili çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 

  Başkan Uğur bu kapsamda, kıyı kesiminde balıkçı barınakları, marina, toplu ulaşım iskeleleri, kruvazör limanı, sahil yolu, yürüyüş yolları ile raylı sistem bağlantıları gibi ulaşımla ilgili projelerin yanı sıra turizm alanında ise belediye sosyal tesisi alanları, günü birlik kamping alanları, su sporlarının yapılabileceği aktivite alanları gibi çeşitli çalışmaların planlandığını belirtti.

 “KÖRFEZİMİZDE TURİZM SADECE YAZ AYLARINDA DEĞİL 12 AY SÜRESİNCE OLACAK”

  Altınoluk’tan Ayvalık Cunda Adası ve Altınova sahiline kadar süren deniz gezisi sırasında, mevcut doğal yapısı korunacak alanlar ile yeni yatırım alanlarının tespiti ile ilgili de çalışmaların yapıldığını söyleyen Başkan Uğur, “Yaz aylarında çok sayıda tatilcinin tercih ettiği körfez bölgemize yapacağımız çalışmalarla daha da geliştirmek ve turizmin sadece yaz aylarında olmaktan çıkararak devamlı hale getirmek için gerekli projeler üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Kıyı şeridimizi daha da çekici hale getirmek ve sahillerimizden alınan verimi arttırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla aynı zamanda Balıkesir ekonomisine de büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.

336 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri