SÜPERMARKETTE YANGIN PANİĞİ
Tarih : 2014.08.27  09:48:27
Edremit ilçesindeki bir süpermarkette çıkan yangın, yaklaşık 5 saatlik müdahalenin ardından güçlükle kontrol altına alındı.

İlçenin turistlik Güre Mahallesi’nde bulunan ‘Tansaş’ isimli süpermarket şubesinde akşam saatlerinde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre, elektrikle çalışan bir cihazın kısa devre yapması neticesinde çıktığı tahmin edilen yangına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 10 itfaiye aracı, bölgede bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi kampına ait 1 itfaiye aracı ile birlikte yaklaşık 35 itfaiye eri müdahale etti. UMKE ekipleri, 112 sağlık ekipleri ve jandarma ekipleri de olası bir duruma karşı süpermarket önünde hazır bekledi. 

  İtfaiye ekipleri, alevleri kısa sürede söndürdükten sonra yoğun duman nedeniyle yangın saatlerce sürdü. Yaklaşık 5 saat süren müdahale esnasında duman tahliyesi yapıldı. Yoğun dumanla mücadele eden itfaiye erleri zorluk yaşadı. Süpermarketin depo kısmında yanmaya devam eden, bebek bezleri, peçete ve istiflenmiş kartonların için için yanmaya devam ettiği öğrenilirken, market arabalarıyla tahliye çalışması yapıldı. Yanan ürünler, süpermarket çalışanlarının da yardımıyla dışarı çıkartıldıktan sonra yangın tamamen söndürüldü.

  Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlatırken, süpermarket kullanılamaz hale geldi. Yangına kalabalık bir kadroyla müdahale ettiklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının da tamamlandığını söyledi.

294 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri