TURİZMCİLER, BAKANLIK KOORDİNESİNDE TOPLANDI
Tarih : 2014.08.30  09:07:00
Balıkesir ve Çanakkale otel, restoran ve ilgili turizm sektörü temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda toplandı.

Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedefleyen TUYUP (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi) kapsamında düzenlenen toplantı, Edremit ilçesindeki Adramis Termal Otel’de gerçekleştirildi. Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı ve Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz’un açılış konuşmalarını yaptığı toplantıya ayrıca GÜMTOB (Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği) ve bölgede turizm sektöründe faaliyet gösteren birlikler, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler ve eğitim kuruluşları katıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da katıldığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Balıkesir ve Çanakkale İl Kültür Müdürlerinin konuşmalarının ardından, konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka bölgedeki kış turizmine daha fazla önem verilmesinin, istihdamı da arttıracağını söyleyerek, termal turizme destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, TUYUP Proje Uzmanı Lothar Duelberg, tercüman aracılığıyla TUYUP Projesi’nin genel tanıtımını yaptı. Slayt gösterim yardımıyla yapılan tanıtım, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Katılımcılar; Hayata geçirilecek “Özel Eğitim Kuponları” uygulaması, çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı, turizm sektörü işgücü araştırması ve turizm sektörünün hizmetine açılacak on-line bilgi bankası hakkında bilgilendirildi. Birincisi düzenlenen bilgilendirme toplantılarının, çeşitli illerde 34 ayrı toplantı şeklinde devam edeceği öğrenildi. Dünya turizm sektörü içinde 38 milyona yaklaşan yıllık yabancı ziyaretçi sayısı ile dünyada 6. sırada yer alan Türkiye’de yıllık 32,3 milyar dolarlık turizm geliri elde ediliyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı vizyonu olan 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefi doğrultusunda hayata geçirilen TUYUP Projesi ile sektörün eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine destek vermek hedefleniyor. Bu kapsamda, turizm sektörü işgücü araştırması ile eğitim planlamalarının daha etkin yapılması ve çevreye duyarlı tesis (Yeşil Yıldız) uygulamalarının teşviki ile doğal kaynakların etkin kullanımı destekleniyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mali katkısıyla hayata geçirilen Projenin Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’dır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH’in liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen projenin toplam bütçesinin 7 buçuk milyon Euro olduğu söylendi.

209 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri