BALIKESİR’E İLK ALT GEÇİT
Tarih : 2014.09.11  09:14:03
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirerek, Balıkesir merkezindeki ilk araç alt geçidi için düğmeye bastıb Bu kapsamda Balıkesir merkezinde trafik yoğunluğu azaltmak amacıyla ilk alt geçit çalışması başladı.

Gaziosmanpaşa ile Plevne Mahalleleri’ni birbirine bağlayan bu mahalledeki araçların İzmir yoluna çıkmadan geçişlerini yapabilmeleri için planlanan alt geçidin Kurban Bayramına kadar hizmete açılması hedefleniyor..

Çalışmalar kapsamında, TCDD Caddesi ile Demiryolu Caddesi Yeni İzmir Yolu altından 9,5×6 metre boyutlarında betonarme kutu menfez ile bağlantı geçişi yapılarak mahalleler arası araç ve yaya ulaşım kolaylığı sağlanacak. Yaklaşık 1 ay sürmesi planlanan yol yapım çalışmalarının Kurban Bayramı öncesi bitirilmesi planlanıyor, çalışmalar süresince geçici olarak trafiğe kapalı servis yolları yerine arka yollardan geçiş sağlanabilecek. 

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Uğur; “Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla Plevne ve Gaziosmanpaşa’da yaşayan vatandaşlarımızın pazara ulaşımlarını kolaylaştırarak, daha rahat bir yaşam sürdürmelerini hedefliyoruz. Planlı, programlı ve doğru işler yapmak istediğimizden uzun değerlendirmelerin sonunda çalışmalarımıza başlıyoruz. Vatandaşımızın parasını doğru yerlerde kullanma ve iyi işler yapma düşüncesiyle çalışıyoruz” dedi.

 

655 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri