FESHANE'DE BALIKESİR RÜZGARI ESTİ
Tarih : 2014.09.12  09:34:38
Feshane'de gerçekleştirilen Balıkesir Günleri'nin açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Balıkesir, büyükşehirlerde tanıtım etkinliklerine yenilerini ekledi. Geçen yıl Vali Ahmet Turhan başkanlığında Ankara’da ilk kez yapılan Balıkesir Tanıtım Günleri’nden sonra bu yıl da İstanbul Feshane’de Balıkesir'in tanıtımı yapılıyor.

Etkinliğe katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Balıkesir'in kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Balıkesir'in İstanbul'da tanıtılması burada yaşayan Balıkesirliler için büyük öneme sahip. Tarihi ve kültürel değerleri burada tanıtıyorlar. Balıkesir ile olan ilişkilerimiz oldukça iyi. Benim için ayrı bir öneme sahip olan bir kent. Ben de bugün burada olmaktan gurur duyuyorum ve gerek Balıkesir'de gerek İstanbul'da yaşayan Balıkesirlilere selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum" dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise etkinliğe katılımın oldukça yoğun olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl ilk kez İstanbul'da Balıkesir'imizi tanıtıyoruz. Burada olmaktan oldukça mutluyuz. Çok geniş bir katılım var. İstanbul'da yaşayan Balıkesirlilerin memleket hasretlerini gidermeleri için 3-4 gün burada olacağız. Tüm hemşehrilerimizi Feshane'ye bekliyoruz" diye konuştu.
Balıkesir Valiliği’nin organize ettiği Balıkesir Günleri etkinliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, aralarında Karesi ve Altıeylül gibi ilçe belediyelerinin de bulunduğu 20 belediye, kaymakamlıklar, odalar ve İstanbul’daki Balıkesirliler Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tarafından destekleniyor. Etkinlikler 11-14 Eylül tarihleri arasında Feshane'de devam edecek.
Etkinliğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dinçer Orkan da katıldı. Balıkesir iline bağlı 20 belediye de etkinliğe stant açarak destek verdi. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, keçi kıyafeti giyen animatörler büyük ilgi çekti. Her iki ilin valisi de yapılan yağlı güreş gösterisini keyifle izledi.

BALIKESİR TANITIM GÜNLERİNDE EDREMİT’E YOĞUN İLGİ
Edremit standı ilk gün yoğun ilgi ile karşılanırken özellikle Edremit’te ki tarihi Antandros Kentinden Roma’ya gidip İtalya’yı kuran Aeneas ve zeytin toplayan kadını sembolize eden soğuk heykeller en çok ilgi çekenler arasında yer aldı. Balıkesir Valiliği tarafından ilki geçen yıl Ankara’da düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri’nin ikincisi İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Balıkesir’in Valilik, Büyükşehir, ilçe Belediyeleri ile birlikte tüm Balıkesir’in tanıtıldığı dört günlük tanıtım günleri açılış töreni ile başladı. Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi’nin öncülüğünde Edremit Tanıtım Grubu tarafından hazırlanan stant ilk günde en yoğun ilgiyi gören standların başında yer aldı. Edremit standında zeytin, zeytinyağı tadımları yapılırken, Kazdağları, termal turizm, Mavi Bayraklı plajlar, tarihi Antandros Kenti başta olmak üzere ilçenin tüm özellikleri tanıtıldı. Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın ev sahipliği yaptığı standa gelen konuklarla tek tek ilgilenilerek ilçenin özellikleri anlatıldı. Halk oyunları gösterilerinin de sergilendiği Edremit standında Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde bulunan tarihi Antandros Kenti’nden Roma’ya giderek İtalya’yı kuran Aeneas ve zeytin toplayan kadını sembolize eden soğuk heykeller en çok ilgiyi çekenler arasında yer aldı. Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, “Balıkesir Valisi Sayın Ahmet Turhan öncülüğünde tanıtım günlerinde ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz” dedi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da “Edremit’in turizmi, termali, Kazdağları, oksijeni, tarihi Antandros kenti başta olmak üzere bir çok özelliği ile turizmde hak ettiği noktalara gelebilmesi için Edremit’imizi bu dört günlük tanıtım günlerinde tüm konuklarımıza en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Tüm konuklarımızdan bir kez olsun Edremit’te gelip misafirimiz olmalarını istiyoruz” dedi. Edremit standını Balıkesir standını CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, MHP Edremit İlçe Başkanı Reşat Akıllıoğlu, önceki dönem Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Meclis Üyeleri, sanatçılar Ali Altay, Umut Kuzey, Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, birçok Belediye Başkanı, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Feshane’de ki Balıkesir Tanıtım Günleri Pazar gününe kadar devam edecek.

 

 

602 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri