TARTIŞMA UÇURUMDA BİTTİ
Tarih : 2014.09.15  09:06:35
Edremit ilçesine bağlı Kaz Dağları’nda otomobil içinde tartışan bir çift kaza yaptı. Kanyonda 50 metre sürüklenen araçta mahsur kalan çift, saatler sonra güçlükle kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kaz Dağları’nın Milli Park Alanı içinde bulunan Hasan Boğuldu Kanyonu’na 10 D 8066 plakalı otomobilleriyle giden Bayram (36) ve Damla (28) Yalçınkaya çifti, iddiaya göre, otomobil seyir halindeyken tartışmaya başladı.

Tek aracın geçebildiği yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil, uçurum tarafındaki tel örgüleri aşıp, yaklaşık 50 metrelik kanyona düştü. Paramparça olan otomobilde ağır yaralanan çiftin imdadına ilk önce çevredeki vatandaşlar yetişti.

Bölgeye, AFAD, UMKE ve Balıkesir Büyüşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri çağırıldı. Jandarma ekipleri de çalışmalara destek verdi.

  Yaklaşık 3 saat süren kurtarma çalışmaları, ağaçların geçit vermemesi nedeniyle havadan gerçekleşemeyince, halatlar yardımıyla kurulan insan köprüsünden önce hayati tehlikesi bulunan Bayram Yalçınkaya geçirildi. Daha sonra kanyondan, yine aynı yöntemle eşi Damla Yalçınkaya çıkartıldı. Damla Yalçınkaya, ambulansa bindirildiği esnada, kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

  Bölgedeki hastanelere sev edilen genç çift tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaralılara yardımcı olan çevredeki vatandaşlar, kanyon bölgesinde çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

285 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri