AYVALIK, KURTULUŞUNU KUTLADI
Tarih : 2014.09.16  09:01:10
Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende, Ayvalık’ın İstiklal Şavaşını başlatma ve bitirme gururunu yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçenin kurtuluşu, coşkuyla nişçe seneler kutlayacağını söyledi.

Önceki yıllarda, Avcılar Kulübünün taşıdığı yabani domuz, kır bekçilerinin ilçeye atlar üstünde girişi ile ilginç görüntülere sahne olan kurtuluş etkinlikleri, bu sene sade bir törenle ve 22. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği ile birleştirilerek kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.45’te başlayan törene Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer,

 İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, kurum amirleri, dernekler ve meslek odası temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Öğretmen Özgen Avcu’nun sunduğu törende, Altınova Merkez İ.Ö. O öğrencileri Irmak Mühürdaroğlu ve Arin Durmaz şiir okudu.  

236 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri