“KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞA GELDİK”
Tarih : 2014.09.17  09:28:34
Kurtuluş Töreni ve 22. Zihinsel Engelliler Şenliğine katılmak üzere Ayvalık’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP ilçe Başkanlığında partililerle buluştu. Yerel seçimlerde gösterilen başarıdan dolayı partilileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Umut Oran, Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de işaret ettiği bir noktaya değinerek, “Önemli bir virajı geçtik, köprüden önce son çıkışa geldik. Kimseyi kırmadan, küstürmeden başarılı olmak için çok çalışalım” dedi.

Tören sonrası CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP İlçe Başkanı Asım Sürer ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile birlikte parti binasına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, partililer tarafından karşılandı. Parti içinde sürekli bir nefer gibi çalışan Oran’ın özellikli bir vekil olduğunu kaydeden CHP ilçe Başkanı Asım Sürer, CHP iktidar olduğunda Oran’ı farklı makamlarda göreceklerini belirtti.  Umut Oran’ın törende yaptığı konuşmada, Ayvalık’a geldiğinde farklı bir enerji hissettiğine yönelik sözlerine atıfta bulunan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Biz de sizin kimliğinizde, kişiliğinizde aynı şeyleri görüyoruz” dedi.

“PARTİMİZİ 2015 SEÇİMLERİNE KADAR ELEŞTİRMEYELİM”

 İktidara gitmek için birlikte çalışmak gerekliliğine işaret eden Rahmi Gençer, “İktidara gidebilmemiz için beraberliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. Partimizi 2015 seçimlerine kadar eleştirmeyelim. Ya da daha az eleştirelim. Aşırıya kaçıyoruz. 7-9 ay eleştirileri az yapalım. 2 seçim arasında 5 milyon insan sandığa gitmedi. O yüzden eksiklikleri kendimizde bulalım” dedi.

“KUCAKLAYICI DEMOKRASİ ÖRNEĞİ VERDİK”

Konuşmasına yerel seçimdeki başarısı için İl ve Ayvalık İlçe Başkanlığı’na teşekkür ederek başlayan Umut Oran, “Vefakar partilerimizin hakkı ödenmez. Özellikle bu bölgenin kadınları farklı çalıştı. Kadın yoldaşlarıma teşekkür ederim. Gösterdiğiniz mücadele, dayanışma ve aldığınız sonuç için teşekkürler” dedi.  Oran, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde belki kendi içimizde tartıştık ama son noktayı koyduktan sonra tüm gücümüzle çalıştık. Sonra kurultay sürecine girdik.  Öyle oldu, böyle oldu tartışırız ama Türkiye’ye bir demokrasi dersi verdiğimiz için teşekkürler. Ben bunun adına kucaklayıcı demokrasi diyorum. Kimse kimseye kırgın değil. Bu Türkiye’ye bir kucaklayıcı demokrasi örneği. Demokrasi rejiminin tehlikede olduğu bir dönemde CHP demokrasi için var. CHP olarak kendi aramızda tartışmalarımız olabilir ama diğer partilere ve Türkiye’ye demokrasi örneği verdik. Önemli bir virajı geçtik. Köprüden önce son çıkışa geldik. Bu genel seçimlerden mutlaka başarıyla çıkmamız lazım. Kimseyi kırmadan, küstürmeden hep birlikte çalışmamız gerek” dedi. 

334 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri