EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN AYVALIK’TA TÖREN
Tarih : 2014.09.18  09:17:23
2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Ayvalık’ta törenle başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na sunulan çelengin ardından Sakarya Okulunda bir tören düzenlendi ve yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi yönünde mesajlar verildi.

Yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninin ilk bölümü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ikinci bölümü Sakarya Ortaokulu’nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlere Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Kadın Kolları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.   Öğrencilerin şiir okuyup, günün anlamını içeren konuşma yaptığı 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreninde Sakarya Ortaokulu Müdürü Remzi Çolak, geçtiğimiz haftalarda geçirdiği motosiklet kazası sonucu yaşamını yitiren 6/ C sınıfı öğrencisi  Dilan Yurtgül’ü anarak sözlerine başladı.

Okulun önemine değinen Müdür Remzi Çolak, "İnsan olarak en büyük özelliğimiz akıl ve zekamızdır. Akıl ve zekamızı geliştirme, daha çok bilgi, daha çok görgü kazanabilmek için okul bizim vazgeçilmez bir kaynağımızdır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik olan akıl ve zekamızın en çok geliştiği yer okullardır. Sevgili öğrenciler, sizler okula bilgi edinmek, aklınızı zenginleştirmek, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, arkadaşlık duygularını pekiştirmek ve çağımıza uymak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz sayesinde okulda çok iyi vakit geçireceksiniz. Öğretmenlerin görevi sizleri topluma yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Yeterli ve çağdaş eğitim almamış toplumlar olamazlar. Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü okullarda daha iyi tanırız. Vatan sevgisini, iyi insan olmayı, doğru davranışlarda bulunmayı okulda öğreniriz. Yeni eğitim -öğretim  sezonunuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.  8. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine ‘Okulumuza hoşgeldin’ diyerek çiçek verdi.  Hem öğrencilere hem de velilere yönelik bir konuşma yapan Öğretmen Meltem Nemli, eğitimci olarak velileri yanlarında görmek istediklerini belirten Öğretmen Nemli, “Öğrenimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz” tavsiyesinde bulundu.  Tören sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları eğitimcilere kırmızı gül vererek İlköğretim Haftalarını kutladı. 

210 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri