FESTİVALE KATILANLARA PLAKET VERİLDİ
Tarih : 2014.09.20  09:11:10
16. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında etkinliklerde görev alanlara Sındırgı Belediyesi tarafından teşekkür gecesi düzenlendi. Emendere Termal Otel’de düzenlenen geceye katılanlara birer teşekkür plaketi verildi. Gecede konuşan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “bu gece festival boyunca bizlerin yanında olan ve birçok etkinlikte görev alan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istedik. Sadece Sındırgı’lıların görev aldığı etkinliklerimiz gerçekten çok güzel olduğuna inanıyorum. Uzun yıllar süregelen festivalimizi yaşatma çabası içerisinde birçok etkinlik düzenledik. Birçok organizasyondan da yüzümüz ak olarak çıktık. Bu festivalde görev alan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yavaş konuşmasının devamında ise festival kapsamında yapılan harcamaları kalem kalem açıklayarak şeffaf belediyecilik örneği sergiledi. Başkan Yavaş ayrıca geçtiğimiz yıl festival kapsamında Sındırgı’da konser veren Volkan Konak’ın Belediye bütçesinden 94 bin lira ödendiğini ifade ederek “Volkan Konak Konserinin paralarını sponsorlar tarafından ödediği söylenmişti meydanlarda o halde sponsorlar ödediyse Belediye Bütçesinden 94 bin lira neden çıktı?” dedi.

Festival hakkında eleştirilere ve önerilere açık olduklarını belirten Başkan Yavaş; “Benim şöyle bir tavsiyem var, şu olsa daha iyi olurdu dediğiniz şeyler varsa sadece bize bırakmamak lazım. Bizler de insanız sonuçta eksiğimiz de, gediğimiz de mutlaka olacaktır. Bunların iyisini daha iyisini yapmak ancak sizin istek ve taleplerinizle olacaktır. Mesela hiç aklımıza gelmezdi, halat çekme yarışması en muhteşem yarışma oldu. Yeni sene inşallah köylüyü, mahalleliyi o muhabbetini daha çok çoğaltacak organizasyonların içinde olmamız lazım. Karpuz yeme yarışması nasıldı dediğinizde bir bakıyorsunuz ki özellikle kamera karpuz yiyenlere zumladı görüntüsü milleti kırdı geçirdi. Belki bu sene köylü işin sonunda fark etti, Lunapark dibine geldi, bir fuar gibi algılandı. Esnafın katılımı muhteşemdi, güzeldi. Net olarak ifade etmeliyim ki, geçen yıl mı oldu bilmiyorum Volkan Konak konserinde belediyenin bütçesinden çıkan para 94 bin lira. Bunu meydanlarda konuşurken Zenit Maden karşıladı bu parayı deniliyor. O zaman Zenit karşıladıysa belediyenin bütçesinden bu para niye çıktı. Bizim Uğur Işılak ve ekibine 34 bin lira verildi, arkasından 10 bin lira Eşref Ziya Terziye, 4 bin lira Şengül Bulut Arsever ve ekibine, 2 bin lira Hilal Sarı ve ekibine verildi. Peki, bunları topladığınız anda bir de güreşimize sponsorumuz var, onunda ağalık yarışması yapıldı. Sadece ve sadece 50 bin lira esnaftan para toplandı. Belediyenin bütçesinden ne verildi denilirse toplasan 50 bin lira ekstra maliyeti var. Her şeyi ile beraber yemesi, içmesiyle beraber. Onun için bizim işimiz net. Ama bilmeyince bazı işleri insanlar şöyle oldu, böyle oldu demeye şanslarına sahipler. Elhamdülillah bizim şu boğazdan haram lokma geçmedi rabbimde geçirmesin. Bununla ilgili de kendi paramıza harcadığımız dikkatin yüz katı, bin katını belediyeye harcadığımızdan herkes emin olsun. Bu organizasyonları yaparken de mutlaka ve mutlaka birileri gelecektir. Listeye baktığınız zaman ondan daha ucuz bir sanatçı yoktur. Yani bundan dolayı tercih edilirken bizler çok daha popüler, bu memlekete çok pahalı yani 250 bin liraya Tarkan’ı getirmedik. Onun için bu konuda eleştiri olabilecek bir şeyler varsa, boş konuşacaklar çıkabilir bu konularda bilgi sahibi olmanızı istedim” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra festival kapsamında görev alan öğretmenlere, Yağcıbedir Mehteran Takımına, Muhtarlara, Basın mensuplarına teşekkür plaketi verildi. Toplantıya teşekkür gecesine Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Başkan yardımcısı Emin Uygar Çelik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, Öğretmenler, Yağcıbedir Mehteran Takımı, Muhtarlar ve Servis Şoförleri katıldı.

341 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri