Dünya barış meşalesi Ayvalık'ta
Tarih : 2014.09.22  08:59:18
Şubat ayında Portekiz’den başlayan ve Ekim ayında Sırbistan’da son bulacak Dünya Barış Koşusunda taşınan Barış Meşalesi, Cumartesi günü Ayvalık’a geldi. Barışın sembolü olarak 13 koşucu tarafından 100’ün üzerinde ülkede, elden ele geçecek olan Meşaleyi, Ayvalık Atletizm Spor Kulübü sporcuları taşıdı. Cunda’da kendisine teslim edilen meşaleyi alan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Barış, dünyada barış’ istiyoruz” dedi.

Daha barışçıl bir dünya vizyonundan esinlenen gönüllülerin kurduğu uluslararası bir ağ tarafından organize edilen Dünya Barış Koşusu meşalesi, Cumartesi günü Ayvalık’a geldi. Edirne’den Türkiye adına katılan Fizik Öğretmeni Gülseren Yıldız ile birlikte Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturalya gibi farklı ülkelerden gelen 13 koşucunun taşıdığı meşale,  Ali Bey (Cunda) Adasına 3 km kala Ayvalık Atletizm Spor Kulübü antrenörü Bilge Baba ve genç atlet Umut Kaçar’a verildi.  Ayvalıklı Atletler, ilk kez böyle bir görev üstlendiklerini ve gurur duyduklarını söyleyerek, “Barış meşalesini sporcular en iyi şekilde taşır” dediler.

AYVALIKLI ATLETLER BARIŞ MEŞALESİNİ TAŞIDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünden Fatih Yılmaz, Ayvalık PTT’den Ayhan Doğu ile Ayvalık Atletizm Spor Kulübü sporcuları meşaleyi alan Bilge Baba ve Umut Kaçar’a eşlik etti. Ayvalıklı atletler, elden ele geçirdikleri Barış meşalesi ile 3 km koştu. Cunda Güneş Saati Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu ile Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Antrenörü Sabahattin Tatar tarafından karşılanan atletler, vatandaşların alkışları arasında Ada Spor Sahasına koşmaya devam etti.

HERKES MEŞALEYİ TUTARAK ‘BARIŞ’ DİLEDİ

7,5 aydır dünyanın farklı ülkelerinden geçen Barış Meşalesi, sahada Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e teslim edildi. ‘Barış için koş’ sloganı ile yola çıkarak meşaleyi taşıyan koşucular, “ Barış için buradayız. Bu meşaleyi taşımaktan mutluyuz. Bu meşale tüm dünyanın içinden geçiyor. Farklı ülkelerden kişiler bu meşaleyi elden ele veriyorlar. Biz onların barış dileklerini diğer ülkelere taşıyoruz” diyerek  Barış için koş adını verdikleri şarkıyı söylediler. Kendisinden barış için bir dilek dilemesi istenilen Başkan Gençer, “Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Barış, dünyada barış’ istiyoruz” dedi.         Barış meşalesi daha sonra elden ele dolaştırıldı ve meşaleyi tutan tüm vatandaşlar, barış dileklerini yineledi. 

360 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri