AYVALIK’TA 10. ZEYTİN ŞENLİĞİ
Tarih : 2014.10.14  09:20:57
Ticaret Odası, Belediye ve Ziraat Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Ayvalık Zeytin Hasat Günleri 31 Ekim / 1 -2 Kasım tarihlerinde yapılacak. Bu yıl uluslararası nitelik kazanan Şenliğin sloganı, ‘Zeytinyağı Hayat Bağı’

Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’nin bu yıl 10.’su düzenleniyor. Şenlik programı ile ilgili açıklama yapan ATO Başkan Vekili Halil Cevdet Kantarcı, “Bu yılki şenliğin özel bir anlamı var. Şenlik ilk kez uluslararası bir nitelik kazanıyor. 10. kez düzenlenen Hasat Günleri’nin bu yılki sloganı, zeytinyağının insan sağlığına önemli katkısına dikkat çekmek ve bu yolla ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini artırmak amacıyla, “Zeytinyağı, Hayat Bağı” olarak belirlendi. Bu arada, geçmiş yıllarda kullanılan ve hafızalardaki yerini koruyan “Zeytin Altından Değerlidir”, “Zeytinimi Seviyorum”, “Ortak İstek, Zeytine Destek”, “Zeytinyağı: Türkiye’nin Milli Yağı” gibi sloganlar da unutulmadı. Artık gelenekselleşen Zeytin Hasat Günleri’nin önemli hedefleri var. Birincisi, Ayvalık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekerek zeytinyağımıza yeni pazarlar kazandırmak ve ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini artırmak” dedi. 

“HERKESİN KUCAKLANMASI AMAÇLANDI”

Zeytinyağı Pazarının tüketimi arttırma konusunda önemli bir işlev kazandığını belirten Kantarcı,  “Özellikle yeni hasat yağların satışa sunulduğu bu Pazar hiç kuşkusuz, dünyaca ünlü Ayvalık zeytinyağının adını çok daha geniş bir alana yayarak bilinirliğini ve dolayısıyla pazar payının artmasını da beraberinde getiriyor. Hasat Günleri’nin ikinci hedefi, bir “Doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti” olarak kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık’a, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dikkatini çekerek, kentteki turizm canlılığını daha da artırmak. Ayvalık, şenlik havasında geçen Hasat Günleri boyunca hemen her yıl çok sayıda konuk ağırlıyor. Sektörden yerli ve yabancı isimler, Ayvalık’ın ulusal ve yerel markaları, usta gazeteciler, deneyimli televizyoncular, zeytinyağına ilgi duyan yazarlar, gurmeler, sanatçılar, paylaşımları ve katkılarıyla şenliğe önemli katkı sağlıyor. Bu yıl uluslararası bir perspektif kazanan Zeytin Hasat Günleri’nin programı da, bundan önceki dokuz şenlikte olduğu gibi halkın daha yoğun katılımı hedeflenerek hazırlandı. Bir başka deyişle herkesin kucaklanması amaçlandı” dedi.

BU YILIN KÜÇÜK KONUKLARI SOMALI ÇOCUKLAR

Hasat Günleri, 31 Ekim 2014 Cuma günü saat 10.30’da, Ayvalık Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Belediye otobüsleri duraklarından start alacak olan “Zeytine Minnet” Yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşün hemen ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Zeytinyağı Pazarı açılacak.  Aynı gün, artık Hasat Günleri’nin simgelerinden biri haline gelen balık-ekmek ikramı yapılacak. Geçen yıllarda Siirtli ve Erzurumlu öğrencilerin ağırlandığı Şenlik’te bu kez babalarını maden faciasında yitirmiş olan Somalı çocuklar misafir edilecek. Somalı küçük konuklarımız Ayvalık’ta geçirdikleri süre içinde öncelikle Ayvalık’ı ve zeytini/zeytinyağını tanıma imkanı bulacaklar. 

281 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri